Annons

Annons

Annons

Maktskifte i Örnsköldsvik

Insändare
Jag ångrar min röst på Centern

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag är besviken och ångerfull att jag lade min röst på Centern och dig Anna-Britta Åkerlind i kommunalvalet.

Är medveten att Sverige och världen är i ett jobbigt ekonomiskt läge där vi behöver anpassa oss ekonomiskt på bästa sätt och se över samtliga kommunala kostnader.

Anna-Britta Åkerlind (C).

Bild: Viktor Holmström

Här gör ni det enkelt och lyfter ni den enklaste stenen som ni på snabbaste sätt kan överblicka vilken kostnadsbesparning det kan bli.

• Indrag av fria ungdomsbusskort. Har ni gjort en konsekvensanalys på vad det kan innebära för familjer som redan innan har det ekonomiskt tufft?

Annons

• Eventuell planerad nedläggning av Startpunkten-Plattform U-Återbruket Bjästa/Bredbyn. Har du gjort besök på dessa enheter för att skapa dig en bild hur viktigt detta är för människor som kan få en bra start i arbetslivet?

Annons

Tips på att spara sköna miljoner för kommunen:

• Kolla upp alla kommunala upphandlingar som görs.

Har av egen erfarenhet och kunskap att det offereras billiga produkter för att vinna upphandlingar som sedan ej köps utan valet blir alternativa produkter till ett betydligt högre pris. Här finns det miljoner att spara!

• Revidera/effektivisera sponsoravtalet med Modo Hockey.

Spara inte pengar på ungdomar och arbetsmarknadspolitiska enheter.

Tacksam för din återkoppling, Anna-Britta!

Effektiv

SVAR DIREKT

Hej och tack för dina synpunkter. Jag kan försäkra dig om att de alternativa besparingar du tar upp redan är beaktade tillsammans med många fler. Vi lägger i budgetförslaget från ÖrnsköldsviksAlliansen mer resurser till upphandlingsenheten för att de ska kunna göra bra upphandlingar och kunna följa upp avtalen. Apropå avtalen med Modo hockey så gäller de även under 2023 och är uppsagda för omförhandling. Inte ens det är någon snabb omställning eller något som kommunen ensidigt kan ”dra in”.

Centerpartiet har gjort budgetförslag för kommunen tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna (ÖrnsköldsviksAlliansen) under många år nu och de förändringar du tar upp är inga nyheter utan förslag vi drivit under lång tid. Kollektivtrafiken är överlag kraftigt subventionerat och även efter en månadsavgift på 185 kr för ungdomar så står kommunen för den absoluta merparten av kostnaderna. Vi vill hellre satsa på utökad trafik och bättre service på landsbygden om pengarna räcker till något mer.

Annons

Annons

Att vi vill omforma verksamheten inom arbetsmarknadsenheten är heller ingen nyhet. Återbruken kommer vi inte att röra alls (det är en osanning som sprids), de ska också utvecklas men utifrån den nivå verksamheten har idag. Övriga verksamheter inom arbetsmarknad behöver ett omtag för att tydliggöra sitt uppdrag, samarbeten med andra aktörer och blir mer effektiva och precisa i att stödja individer att komma in i och vidare i studier och arbete/sysselsättning. Vi är mer intresserade av resultat för individen än att verksamheter ser ut precis som tidigare.

Och ja, jag har besökt en hel del av verksamheterna under de senaste åren och det har även andra politiker från allianspartierna. Vi hjälps åt att så snabbt vi kan sätta oss in i kommunens olika delar för att utifrån rambudgeten som antas av kommunfullmäktige 28 november göra än mer specifika budgetar för kommunstyrelsen och de olika nämnderna. Sen är det snart dags för budget 2024 som antas i juni.

Jag hoppas och tror att du kommer att känna dig mer nöjd när vi faktiskt kommit igång med det nya politiska laget.

Anna-Britta Åkerlind (C)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan