Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Gåvoauktion i Drömme för globalt och lokalt

Drömme IOGT-NTO och Drömmebygdens intresseförening bjöd in till gåvoauktion i måndags kväll.

Detta är en läsartext.

Inger och Lars Österlund bjuder på ett finstämt sång- och musikprogram som uppskattas mycket av besökarna. Foto: Bertil Westin

Annons

Ett 45-tal personer hade samlats och kvällen inleddes med ett finstämt sång och musikprogram av Inger och Lars Österlund. De sjöng egna och andras visor och började med Hur kan jag tro på kärlek och följdes av Leons visa skriven till barnbarnet. Inger band samman sångerna med tänkvärda ord. Hur viktiga vi alla är, och att vi får vara oss själva. Vi skall bejaka olikheter, och alla har något att ge.

Programmet genomsyrades av tacksamhet, de flesta av oss går igenom svåra situationer och Inger berättade några av sina, men vi måste se det positiva i vardagen. Programmet avslutades med Tack för en underbar vanlig dag och Halleluja. Inger och Lars belönades med varma applåder och hembakt från Drömme och hemägg. Kvällens värdinnor, Elisabeth Edfors, Sara Byström och Ulla Thelin serverade gott hembakat fika och två lotterier såldes.

Annons

Annons

Kvällens auktionist Olle Häggström had ett styvt arbete med så mycket auktionsgods. Här är det en hemvävd trasmatta som det bjuds på. I bakgrunden sekretariatet med Ulla Thelin och Ingrid Darj. Foto: Bertil Westin

Ett digert bord med över 150 utrop väntade, och kvällens auktionist Olle Häggström greppade klubben. Oftast blev det budgivning, men ibland gick det snabbt och ett och annat fynd kunde göras. Hembakt tunnbröd, hällakokor och fikabröd var åtråvärt. Det fanns även ovanliga saker som cykel, skidor, 10 kg nötkött. Hantverk i form av tomtar, troll och många par sockar. Publiken var på ”hugget” och humoristiska tillrop gjordes.

Det digra bordet med auktionsgods, och vi ser att det finns mycket även under bordet. Foto: Bertil Westin

När Ingrid Darj och Ulla Thelin summerade hela kvällens behållning blev den 20 800 kronor. Dessa pengar delas mellan Valhallalokalen i Drömme, den lokala delen och IOGT-NTO rörelsens internationella arbete som är globalt. En samlingslokal som Valhalla behöver ständigt utvecklas och det finns många planer. IOGT-NTO:s internationella arbete bedrivs främst i Asien och Afrika, och just nu är Sri Lanka högaktuellt med sin oroliga situation.

Annons

En viktig del är Alkoholen som hinder i utvecklingsarbetet. Många kvinnor och barn har det svårt på grund av männens alkohol- och annat drogmissbruk, och här finna flera olika projekt. Dessa länder har inte samma skyddsnät som vi har i Sverige. I Sri Lanka finns ett samarbete med organisationen ADIC, och ny del är arbetet med nyblivna fäder och motivera dem för nykterhet och ta ansvar för familjen.

Kvällen avslutades med ett varmt tack till alla som skänkt gåvor, bakat och det som köptes ibland till höga priser. Tillsammans kan vi förbättra och utveckla samhället.

Olle Häggström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan