Annons

Annons

Annons

Bjästa

Läsartext
Ny medarbetare välkomnad i Nätra församling

Vid domsöndagens gudstjänst i Nätra kyrka hälsades Eva Edlund, diakonassistent, som nyligen påbörjat sin diakonutbildning, varmt välkommen till det nya arbetet i församlingen av prästen Ingrid Skagersten, diakonen Carina Andersson som efter 16 år kommer att pensioneras i början av nästa år, kyrkvärdar, kyrkvaktmästare och musiker.

Detta är en läsartext.

Eva Edlund hälsades välkommen av bland andra fr v Ingegerd Grimell, Marianne Skoglund, Ulrika Markusson, Ingrid Skagersten, Eva Edlund och Siv Norrman. Foto: Anders Grimell

Annons

Eva Edlund är socionom i grunden och som under många år arbetat inom familjehemsvården och som handledare i utbildningar inom socialvården. Att arbeta som diakon är bland de viktigaste uppdragen i kyrkan med all den sociala verksamhet det innebär. Eva kommer att arbeta över hela det diakonala fältet.

Gudstjänsten i kyrkan var mycket ljus denna söndag med kyrkvärden Britt-Marie Johanssons tänkvärda inledning vad just den här söndagen betyder i våra liv, prästen Ingrid Skagerstens hoppfulla predikan och med musikerna Ulrica Markusson, flöjt och Siv Norrman , gitarr som berikade gudstjänsten till fullo med sin skickligt genomförda musik Mot alla vindar, Sound of silence, Blott en dag med variationer, Den ensamme herden, Guds kärlek är som stranden och Leonard Cohens Halleluja och fick värmande applåder av besökare som gärna ville få höra mer.

Efter gudstjänsten bjöds alla kyrkobesökare in på varm god soppa och hembakat bröd av alla de sorter och ett fint lotteri i församlingshemmet.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan