Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Glänsande julkonsert i Pingstkyrkan

Örnsköldsviks Storband med solisterna Anders Olsson, Maria Höglund och Malcolm Chambers bjöd den 19 november på en glänsande julkonsert på 90 minuter i en välfylld Pingstkyrka, där Malcolm Chambers kommit in i storbandet, som suverän gästartist på flygel och sång.

Detta är en läsartext.

Anders Olsson och Maria Höglund fick blommor som uppskattning för sina ledande roller under julkonserten. Foto Kjell Larsson

Annons

En lyckad konsert är beroende av en positiv publik, som lever sig in i musiken och applåderar instrumentala solon, vilket det blev gott om under kvällen. Allt startar i hemmet, då man ur garderoben plockar fram sina allra finaste kläder, för att gå på fest. Publiken fick vara med om en kväll med glamour och stämningsfull julmusik.

Storbandet som består av blåssektionerna trumpet (Bosse Lundquist, Erik Forsgren, Sune Pettersson, Per Dissler), trombon (Tommy Wälima, Stefan Uppenberg, Per Moberg, Simon Fransman) och saxofon (Kenneth Grönfelt, Martin Zetterlund, Gunnar Sandin, Maria Ekholm), samt på gitarr Carl Sjöström, bas Lars Dahlbäck, flygel Malcolm Chambers, trummor Kalle Johansson och solisterna Maria Höglund, Anders Olsson, Malcolm Chambers, fick stående ovationer vid Maria Höglunds presentation av sina medmusikanter, innan Anders Olsson tyckte att kvällens primadonna var värd en egen applåd. Givetvis fick Maria Höglund ta emot publikens jubel inte bara då, utan efter varje julsång som hon sjöng, där ju ”christmas (jul)” stadigt återkom.

Annons

Annons

Blåssektionen med saxofoner, tromboner och trumpeter har den bärande rollen i ett storband. Foto Kjell Larsson

Vad som var vackrast under konserten är en smaksak, men jag rankar ”Håll mitt hjärta” med Anders Olsson och Maria Höglund, där de ackompanjeras av Malcolm Chambers på flygel och Carl Sjöström på gitarr, väldigt högt. Högst rankar jag Malcolm Chambers och Maria Höglund i ”The Prayer”, där saxofonisten Maria Ekholm satte sig på den tomma pianostolen vid flygeln och ackompanjerade så vackert, att duetten går att jämföra med The superstars Andrea Bocellis och Céline Dions sång.

Martin Zetterlund är ledare för Örnsköldsviks storband. Foto Kjell Larsson

Instrumentalt i all ära, men utan sång kan det bli ganska enahanda. Storbandet är väl rustat med duktiga vokalister, vilka turas om att sjunga solon och duetter. Allt fick ett crescendo, då konserten avslutades med ”Jag drömmer om en jul hemma” där solisterna och storbandet hjälptes åt med julstämningen. Riktigt slut blev det inte med det, utan publiken applåderade fram två extra nummer, innan man gav sig hemåt. Det är något visst med storband. Det är stort, så håll ögon och öron öppna, så att ni inte missar kommande konserter.

Kjell Larsson

Två av kvällens fixstjärnor. Malcolm Chambers vid flygeln och Maria Höglund med sångmikrofon. Foto Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan