Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Ewa Bylin bedårade HjärtLung med vackra jazzlåtar

Mycket kan sägas om Ewa Bylin, som kan sjunga precis allt, men jag ser henne främst som en jazzsångerska, som sjunger lika bra på engelska som svenska. På HjärtLungs KOL-dag sjöng Ewa tio sånger ackompanjerad på piano av Anders ”Berka” Bergquist.

Detta är en läsartext.

Ewa Bylin som älskar att sjunga Monica Zetterlunds låtar, där ”Gröna små äpplen” finns, bjöd den här gången på två sånger hämtade från Hasses & Tages revy ”Glaset i örat”. Ewa Bylin brukar överraska med nya låtar, så ”Siv Larssons dagbok” och ”O Vad en liten Gumma kan gno” kändes väldigt fräscht.

Ewa Bylin räcker ut sin hand, som Anders Bergquist kan ta tag i, när spelningen är över. Foto: Kjell Larsson

Annons

Annons

”Cheek to Cheek” ur filmen Top Hat år 1935, med det dansande paret Ginger Rogers och Fred Astair, kan man höra hur många gånger som helst i olika versioner. Att toppa Ewa Bylins version blir en utmaning för andra. Har man sagt A, så måste man säga B, så efter ”Cheek to cheek” kommer man lätt in på ”Let’s fall in love” och ”It could happen to you”. Är det inte tur att det skrivs och sjungs så mycket om kärlek, den starkaste kraften som finns i hela världen? Det skrivs nog ändå om krig, elände och despoten Putin.

Ewa Bylin har begåvats med en röst, som passar perfekt till Monica Zetterlunds låtar. Foto: Kjell Larsson

Håller man sig till kärleken, så faller man lätt för Ewa Bylins sätt att sjunga om den. Föll gjorde publiken på KOL-dagen, som stannade kvar tills sista tonen i ”Blue Skies” klingat ut och Ewa och Berka fått ta emot publikens tillgivenhet.

För de som drabbats av den svåra sjukdomen KOL gav HjärtLungs KOL-dag hopp. Att samtidigt få lyssna på vacker musik blev ett lyckokast för mötesansvarige Tage Söderlind, som nu börjat planera inför julfesten den 10 december med KaLas, där man förenar nytta med nöje. Överskottet kommer att gå till forskningen i Umeå, samt hjälpmedel som underlättar livet för hjärt- och lungsjuka.

Annons

Kjell Larsson

Mötessamordnaren Tage Söderlind känner stor glädje i sitt oförtrutna jobb att ordna trevliga möten för HjärtLungs medlemmar, där överskotten tillfaller forskningen i Umeå, till glädje för alla i samhället. Foto: Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan