Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
Vi vill ha lekplats på Köpmanholmen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Barn behöver lockande möjligheter till utelek från tidig ålder. Motorisk träning är viktig inte bara för att barnen ska få förutsättningar för att delta i idrott. Lockande skärmar behöver konkurrens av lockande lekplatser. Barns fysiska inaktivitet leder till ökad risk för övervikt och kan innebära livslånga hälsorisker med stora kostnader för både individ och samhälle.

Annons

Bild: Julia Kråklind

Annons

Köpmanholmens Samhällsförening och KB 65 har efter vad jag förstått varit i kontakt med Örnsköldsviks kommun i frågan om en lekplats på Köpmanholmen.

Intresset från kommunens sida verkar svalt och man försöker skjuta ärendet framför sig med hänvisning till både ditten och datten.

En motivering är att det är svårt att hitta lämplig mark på Köpmanholmen. Ja, det saknas mark för både unga och gamla – samma svar gäller trygghetsboende.

Köpmanholmen är kommunens fjärde största tätort, exklusive centralorten, men verkar tillhöra glesbygden i kommunens planering.

Örnsköldsvik i allmänhet och Köpmanholmen i synnerhet behöver säkra barns möjligheter till lek. I närhet till hemmet, inte bara på förskola. En lekplats värd namnet kanske får barnen att lockas från skärmen.

En titt i ÖrnsköldsviksAlliansens budget ger inte heller mycket hopp för utvecklingen av Köpmanholmen.

Lämplig plats för en lekpark vore kanske vid det torg som finns med i gällande byggnads-/detaljplan från 1946.

89340 Köpmanholmen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan