Annons

Annons

Annons

Fotboll

Roger Westin slutar som tränare

Det sista Roger Westin gjorde som tränare i Friska Viljor FC Akademi var att ta upp klubben till division 3.

– Jag har haft tio fantastiska år i FV. Jag kommer att sakna alla ledare och spelare, säger Roger Westin.

Text

Roger Westin slutar som tränare i Friska Viljor Akademi.

Bild: Isak Angerbjörn

Annons

Roger Westin är kanslichef på Ångermanlands Fotbollförbund. När ÖA pratade med honom under torsdagen var han i Stockholm.

– Jag sitter med i en projektgrupp i Svenska Fotbollförbundet som jobbar med spelarutbildning.

Förbundsuppdragen tar mycket tid och det är anledningen till att Roger Westin lämnar tränarrollen i Friska Viljor Akademi.

– Jag vill göra det hundra när jag jobbar. Kände i höst att jag inte kunde vara fokuserad fullt ut. Känslomässigt tufft att lämna. Vissa spelare har jag haft i fyra år och relationerna blir ännu starkare.

Annons

Annons

Roger Westin , 60, har varit tränare i Friska Viljor i tio år. Inledde med två säsonger med 93:orna och 94:orna. Därefter blev det sex år i P17 och två i P19.

– Det har varit fantastiska år. Har jobbat med otroligt många hungriga killar i alla åldrar. Kul att följa spelare som Isak Sedin, Herman Johansson (allsvenska Mjällby) och Melker Uppenberg (AFC Eskilstuna i superettan).

– Dörren till det lilla tränarrummet på Skyttis var öppen jämt. Killarna kom dit och vi surrade om allt. Det har varit en ynnest att få vara med om deras resa och se de växa både som spelare och människor.

Roger Westin brinner för att utveckla unga spelare.

Bild: Isak Angerbjörn

Han berömmer alla tränare som han jobbat nära under alla år.

– Och Tommy Nordin (sportchef för FV Akademi) är en fantastisk motor.

Roger Westin har många höjdpunkter.

– Under mitt första år besegrade vi GIF Sundsvall på hemmaplan. Giffarnas ledare var galna. Seriesegern i fyran i år smäller högt. Vi stod i Ullånger och väntade på resultatet på Skyttis. En hel säsong där alla lag backade hem mot oss. Många spelare utvecklades och klev fram.

Annons

Hur har FV utvecklats under dina år i klubben?

– Det har varit en positiv utveckling hela tiden. FV är en elitförberedande miljö. Vi har ändrat till att spela passningsorienterad fotboll i alla lag.

Roger Westin brinner för att utbilda unga spelare.

– Jag kommer att fortsätta verka inom Ö-viksfotbollen och skapa ännu bättre utbildade spelare. Att besöka klubbar är roligt och givande.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan