Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Bildvisning på STF Örnsköldsvik från safariresa i Sydafrika

Svenska Turistföreningens lokalavdelning i Örnsköldsvik hade onsdagen 16 november en uppskattad bildvisning i Studiefrämjandets lokaler. Ett trettiotal personer fick lyssna på Anki Halén som berättade och visade bilder från den safariresa hon hade gjort tillsammans med sonen Jörgen till Sydafrika. Anki varvade fakta med personligt berättade om resans innehåll.

Detta är en läsartext.

Den lilla flygplatsen i Phalaborwa med sina statyer av afrikanska djur.

Annons

Ett sällskap på tolv deltagare och kunnig guide, tillbringade första delen av resan i Krügerparken i den östra delen av Sydafrika, med boende på olika lodger. Under safariturer i omgivningarna fick deltagarna bland annat se ”the big five”, det vill säga elefanter, lejon, leoparder, noshörningar och bufflar. Afrikas djurliv är rikt på både däggdjur, fåglar, insekter och reptiler.

Annons

Deltagarna på resan fick också lyssna på en intressant föreläsning om Afrikas giftigaste ormar, stifta bekantskap med en fågelspindel och den som vågade fick lägga en pytonorm om halsen!

Annons

Närkontakt med noshörningar.

Utflykt hade arrangerats till världens tredje största canyon, Blyde Canyon, och den lilla museistaden Pilgrim´s rest, en gammal guldgrävarstad. 1986 förklarades staden Nationalmonument för att bevaras för all framtid.

De sista dagarna av resan tillbringades i Kapstaden. Besök gjordes där på Taffelberget, landmärket som omger Kapstadens centrala delar. 2012 utnämndes berget till ett av världens sju naturliga underverk. Ett besök på Godahoppsudden, den sydvästligaste punkten i Sydafrika, fick avsluta utflyktsmålen.

Taffelberget, ett av världens sju underverk och med utsikt över Kapstadens stadskärna och Robben island.

Efter föreläsningen bjöds åhörarna på dryck, frukt och godis. Några lyckligt lottade fick ta del av vinstbordet som Kurt Söderlund ordnat.

Nästa arrangemang är Trivselkväll i Arnäs Hembygdsgård onsdag 30 november kl. 18, föranmälan 26-28 november.

Kurt Söderlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan