Annons

Annons

Annons

Tennis

Läsartext
Tävlingsnybörjaren Cornelia: "Det pirrar här inne"

Några nerver på utsidan kan man inte märka hos Cornelia Vidmark där hon sitter i soffan på tennisklubben med träningskamraten Elsa Kpobi. För Cornelia är det första tennistävlingen medan Elsa provat att tävla en gång tidigare.

Detta är en läsartext.

Sjuåriga Cornelia Vidmark tävlade för första gången i tennis.

Annons

Cornelia berättar att hon laddat på morgonen med både en filtallrik och en macka.

– Jag åt pannkaka till frukost idag, säger Elsa.

– Mäh, vilken lyx du hade idag, svarar Cornelia.

– Ja, jag åt tio pannkakor, säger Elsa och sedan brister båda tjejerna ut i skratt, för nog visste Cornelia att hennes kompis inte kunnat äta så många pannkakor.

– Då hade du ju inte ens orkat hit, konstaterar Cornelia.

Annons

Träningskamraterna har båda äldre syskon som spelar tennis, så de har varit med ett tag från sidan. Men nu börjar de också att kunna tävla själv, SO Tour är ett av de steg man kan börja med när man vill börja tävla.

Annons

Innan Cornelia ska in på en av de sju banorna för sin första match frågar jag om hon är nervös.

– Det är lite darrigt här inne, säger sjuåringen och pekar mot sitt bröst.

Väl inne på banan så var den nervositeten som bortblåst och med sin pricksäkerhet tog hon boll efter boll. Även om det där med koncentrationen kan vara lite svårt för en nybörjare under en hel match.

Tävlingen i helgen var den andra för denna termin. SO Tour arrangeras på flera olika platser, hos flera olika klubbar. Det är inte bara en intern tävling.

Till tävlingarna hos Öviks Tennisklubb har till exempel många spelare från tennisskolor i Bredbyn, Mjällom och Björna deltagit. Tennisträningar som koordineras av Norrfällsvikens TK med Gunnar Hörnquist som tränare.

På SO Tour får alla deltagare medalj. Här delas de ut av äldre spelare i klubben, som varit domare under tävlingen.

SO Tour delas upp i tre olika klasser, Minitouren 6-9 år, Miditouren 7-9 år och Maxitouren 9-11 år. Däremot hålls inte alla klasser varje gång, vanligast är att Mini- och Miditouren hålls vid en tävling.

Pojkar och flickor spelar på samma villkor och mot varandra. Öviks Tennisklubb har arrangerat den populära tävlingen under åtta år, med två tävlingar varje säsong. Nu får de tävlingssugna nybörjarna vänta till vårterminen innan nästa tillfälle.

Annons

Annons

Cornelia då, kommer hon tävla igen?

– Jag kommer att tävla nästa gång, det var kul. Men sen när vi blir större kommer vi göra så här, säger hon och visar en helt fokuserad blick ut på banan och med ett fotarbete snabbare än vilken stjärnspelare som helst.

Ingen tvekan om att hon är en av de som kommer att vara redo vid nästa tävling.

Pernilla Näslund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan