Annons

Annons

Annons

Krisen i Region Västernorrland

Insändare
Nödhjälp för demokratin i Västernorrland

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Synpunkter på förslaget från Sjukvårdspartiet, KD och SD att utveckla demokratin i Region Västernorrland.

Detta är ett fantastiskt förslag från nämnda partier, för utveckling av demokratin i Region Västernorrland. Alla berörda som hittills känt sig icke hörda, undanskuffade och nonchalerade kommer om detta går igenom att få en hel ny situation.

Annons

Annons

Bild: Olle Larsson

Det skulle innebära en "demokratins kulturrevolution" i positiv bemärkelse och ge vården möjligheter till en utveckling som saknats i långa tider.

Om man inte vill ha en sådan möjlig positiv utveckling som skulle beröra i princip alla länsmedborgare då hör man nog inte hemma i politiken. Då förtjänar man ingens förtroende.

Säg gärna emot om du inte delar uppfattningen eller ser enorma utvecklingsmöjligheter med detta förslag!

Observera att tankegångarna i SJVP, KD och SD-förslaget enligt min uppfattning bör ses som en generell möjlighet i alla regioner och kommuner nu och framgent att hantera och utveckla demokratin.

Detta oavsett vilka som kommer att styra region Västernorrland kommande mandatperiod eller efterkommande mandatperioder och det gäller för samtliga kommuner och regioner om det tas till vara.

Förhoppningsvis tar alla politiska partier oavsett var de verkar till sig dessa förslag om hur demokratin kan stärkas och utvecklas i kommuner och regioner.

Om så sker kan mycket av den kritik som riktas mot kommuner och regioner undanröjas och ersättas av en situation där förtroendet för politiskt styrda organisationer steg försteg kan återupprättas.

Annons

Och det är nödvändigt att den negativa spiralen med ytterst dåligt förtroende för kommuner/regioner utan dröjsmål bryts och ersätts av konstruktiva åtgärder som vi i befolkningen kan välkomna.

Nils-Gunnar Molin, ordförande Sollefteå Framtidens Akutsjukhus

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan