Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
Beslutet om släckt julbelysning saknar fingertoppskänsla

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – när kliver en högre instans in och tar över Region Västernorrland? Frågan börjar bli akut.

Någonstans finns en lägsta nivå, där det inte går att komma längre ner kan man tänka. Men på något konstigt vis så lyckas ledningen i Region Västernorrland alltid överträffa sig själv och gräva sig ytterligare ett snäpp djupare när man tror att lägsta nivån är nådd.

Det senaste beslutet som nu är taget och som ska visa på regiondirektör Åsa Bellanders handlingsförmåga är beslutet om släckt julbelysning för regionens personal. Hon konstaterar själv i en intervju att några pengar inte kommer att sparas utan att det är en symbolfråga när det gäller landets och Europas utmaning i energifrågan. När Bellander inte lyckas lösa de stora utmaningar som regionen har, så kavlar hon upp ärmarna och känner sig istället manad att lösa både landets och Europas energikris genom att släcka personalens julbelysning och därmed göra en större insats för världen.

Annons

Annons

Ja ni hör, beslutet är så dumt så att nyårsklockorna runt om i världen lär stanna!

Vad är det som gör att regionen fortsätter att ideligen rekrytera direktörer som misslyckas i sitt uppdrag? Som saknar fingertoppskänsla och som fattar beslut på cykelställsnivå istället för att fokusera på att bli en attraktiv arbetsgivare som prioriterar sin personal?

Bellander har kanske goda intentioner i sitt beslut men problemet är att hon helt saknar kunskap om begreppet ”sändare och mottagare”. Det hon inte tycks förstå är att de signaler hon nu sänder ut och som ska symbolisera energibesparing istället ger personalen ännu en bekräftelse på arbetsgivarens syniska synsätt gentemot den grupp som är nyckel till framgång för att vända regionens kräftgång.

Hur tror hon att några släckta ljusstakar ska ge Västernorrlands innevånare ett bättre vård när hon bestämt markerar för personalen att de inte ens är värda lite adventsmys när de springer allt fortare i korridorerna för vår skull?

Bellander borde istället ta tjänstledigt hela december, släcka belysningen och kallställa Regionenshus i Härnösand och därefter hyra en strömlös koja i skogen och fundera över vilka beslut som hon behöver ta kommande år för att vända på skutan. Det skulle ge energibesparing i dubbel bemärkelse!

Kristina Karlström Hallin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan