Annons

Annons

Annons

Nedskärningarna på Kulturskolan

Insändare
Spara inte på kulturskolan!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi protesterar starkt mot att kulturskolan ska drabbas av så stora nedskärningar som i fått höra om. Det kan inte vara möjligt! Kulturskolan måste utvecklas, inte avvecklas!

Skolorna ska ju ge barn och ungdomar möjligheter till bra utbildning. En bra utbildning innefattar inte bara de teoretiska ämnena utan också de praktiska/estetiska ämnena. Det finns forskning och erfarenheter av att barn i alla åldrar presterar mycket bättre i skolan och lärande om man även utvecklar elevernas kreativitet och förmåga att tänka annorlunda och nytt genom bland annat dans, instrumentspel, målning, teckning, sång, trä- metall- och textilarbete.

Annons

Annons

Bild: Katarina Östholm

De estetiska ämnena är mycket viktiga ämnen, lika mycket värda som de teoretiska ämnena och får inte bara betraktas som ”en rolig fritidssysselsättning”!

Kulturskolan är en viktig faktor för att barnen ska kunna kombinera teori med praktiskt görande, och få en bra bild av hur allt hänger ihop, och är mycket viktig för individens utveckling. Jag kan påstå att inom skapande verksamhet förekommer inte rasistiska resonemang!

Kulturskolan i Örnsköldsvik den tredje bästa i landet!

Om kulturskolan måste göra stora nedskärningar får det ju konsekvenser inte bara för eleverna utan även för musiklivet i stort i vår stad. Hur ska vi i framtiden kunna rekrytera intresserade duktiga ungdomar som nyskott till till exempel vår egen symfoniorkester, Örnsköldsviks Musiksällskap?

Senaste gången den gjordes stora nedskärningar var 2019, nu är det tydligen dags igen!

Hur tänker ni politiker här?

IMN

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan