Annons

Annons

Annons

Nedskärningarna på Kulturskolan

Insändare
ÖA:s ledare gör läsare upprörda genom föraktfullt språk

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till Sandra Bygdén Shameh. Du är chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda och ansvarig utgivare för tidningens innehåll.

På dina sidor förs en omfattande diskussion om planerade nedskärningar i kommunens kulturskola.

På ledarplats kommenterar ÖA den debatten: ”Att kulturskolan nu ylar om "barnkonventionen" är ett bra exempel på naivitet...”

Annons

Annons

Med respektlöst och nedlåtande språk avfärdar din tidning de som oroas för hur undervisningen i musik, teater och dans ska förändras.

Tusentals barn och föräldrar och dussintals lärare berörs. Örnsköldsviks enda dagstidning har ett ansvar att ta dem på allvar, att argumentera med professionalitet och respekt.

Istället gör din tidning mängder av läsare upprörda genom ett närmast föraktfullt språk.

Jag vill därför ge dig chansen att beklaga detta och förklara att ÖA inte bör beskriva kulturskolans medarbetare som ylande varelser.

Arne Bengtsson, Örnsköldsvik

SVAR DIREKT


Hej Arne,

jag har som chefredaktör och ansvarig utgivare för avsikt att låta Örnsköldsviks Allehanda lyfta många, olika röster kring nedskärningarna i Kulturskolan. Vi har publicerat så väl intervjuer med Kulturskolans personal och före detta elever som Örnsköldsviksalliansen. Ingenstans på redaktionell plats har vi uttryckt oss värderande kring Kulturskolans personal, eller avfärdat oroliga Ö-viksbor.

För det gäller att skilja på ÖA:s journalistik och ledartexter.

Som politisk redaktör ska Tomas Izaias Englund driva liberal opinion och kommentera politiska skeenden i vår kommun. Språkbruket kan då vara spetsigt.

Jag som chefredaktör ska inte ha åsikter om det politiska tyckandet, och ser det som viktigt att Englund därmed har stora friheter att själv utforma sina texter. Som ansvarig utgivare ser jag till att hans texter håller sig på rätt sida om lagen, och följer publicitetsreglerna. Vilket Tomas Izaias Englund gör i detta fall, än om hans språk kan vara tillspetsat.

Annons

Annons

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör och ansvarig utgivare ÖA

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan