Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
Hur tänker Ö-viksalliansen bryta segregeringen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ny majoritet i kommunen. Gott så. Sossarna har kanske blivit alltför bekväma med tryggt maktinnehav i decennier.

Men så kommer den Centerledda majoriteten med det ena efter det andra dråpslaget mot de minst bemedlade i samhället. Dråpslag som starkt ökar den redan häpnadsväckande stora klyftan mellan fattiga och rika i samhället. Den klyfta som på allvar hotar hela samhällets existens och i förlängningen leder till frustration och våld.

Annons

Örnsköldsviksalliansen.

Bild: Johanna Dyrén

Nedskärningarna och avgiftsbeläggandet inom kulturskolan slår med ens undan benen från de minst bemedlade. Musik- och kulturutövande blir främst en fråga för medelklassens och överklassens barn.

Annons

Det är ingen orimlig tanke att flertalet barn till nyanlända inte har råd med sådana extra avgifter om man redan lever på marginalen.

Hur ska man lyckas med integreringen när man på ett så utstuderat sätt utestänger dem som kanske har allra störst behov att till exempel via kulturutövande komma in i samhället?

Vidare att ta bort fria resorna med buss för skolungdomar är ett lika effektivt slag mot integrering och ett utmärkt sätt att vidga den redan förskräcksnde stora klyftan i samhället. Det verkar som om borgarna inte förmår se sambanden mellan en del samhällsproblem tex de ökande våldet, tex gängsklutningarna och de accelererande klyftorna i samhället. I stället ger man järnet på repressiva åtgärder och vill på sikt skapa en veritabel polisstat istället för att motverka orsakerna.

Av en tillfällighet fick jag idag höra att man planerar lägga ner "Startpunkten", denna ljusglimt i Ö-vik. Det ställe där man på återvinningen får lämna uttjänta men ofta fina möbler, inredningsdetaljer som går vidare för renovering och försäljning. Ett perfekt sätt att återbruka. Och att det dessutom ger arbete åt personer som av olika anledningar har svårt att få arbete på öppna arbetsmarknaden gör hela affärsidén till en veritabel win-win anrättning.

Annons

Annons

Jag kan omöjligt föreställa mig att kostnaden för denna verksamhet överstiger de alternativa kostnader man hade haft om dessa personer måst uppbära a-kassa eller ekonomiskt bistånd. Värdet av att ha en meningsfull och uppskattad sysselsättning inom renovering och försäljning kan heller inte nog överskattas.

Nej Ö-viksalliansen. Detta bådar inte gott för fortsättningen.

Tre stolpskott på raken. Hur tänker ni egentligen?

Fundersam öviksbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan