Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
High Coast Ukulele drog ny publik till Bergsgatan

Musikcaféerna i IOGT-NTO-lokalen på Bergsgatan har sin trogna publik och när High Coast Ukulele kom med någonting nytt tillkom en ny publik, som stortrivdes i den mysiga lokalen och med de trevliga kökspigorna, vilka bjöd på hembakt fikabröd.

Detta är en läsartext.

High Coast Ukulele från vänster Gunnar Lundgren, Kristina Isberg, Peter Johansson, Sören Wiklund, Moniqa E Lindgren och basisten Nisse Sandin har kul på scen. Foto: Kjell Larsson

Annons

Det inkörda konceptet med tre kvarts underhållning före fikat, där publiken minglar med artister och personal, har fallit mycket väl ut. Några gånger har fikapausen drygats ut med en liten extra knorr. Den här gången blev det två monologer på Anundsjömål av klurige Sune Hörnström, som kan konsten att få folk att skratta.

För High Coasts Ukuleles sex manna band, som består av Gunnar Lundgren, Kristina Isberg, Peter Johansson, Sören Viklund, Moniqa E Lindgren och Nisse Sandin är det viktigaste av allt att ha roligt. Man har en gemensam träning i veckan och då är det fritt fram att tycka till och komma med egna idéer. Att övning ger färdighet är en självklarhet för High Coast Ukulele, som hållit på i över 10 år med att spela Ukulele. Det som är roligast för bandet är att få spela tillsammans och känna flytet när allt stämmer.

Annons

Annons

Visst har bandet sina favoriter och dit hör ”Westerbergs fiol”, som kommer från folkmusiken i Hälsingland. ”Det finns så många sköna människor” tillhör också favoriterna, liksom ”Om hela världen sjöng en sång”. Bandet plockar gärna in populära låtar från 60-talet. Riktigt roligt blev det med ”Mrs Robinsson”, med den omgjorda texten ”Fröken Ulla Andersson i Örnsköldsvik”, då Ulla Andersson brukar komma till musikcaféerna på Bergsgatan. Nu var hon inte här, men sången kan hon säkert få höra vid första bästa tillfälle, där High Coast Ukulele spelar.

Allsång brukar gå hem. Här hade Ukulele gänget laddat ordentligt, genom att sätta samman åtta av Sven-Ingvars populäraste låtar till en medley. Publiken sjöng med liv och lust ”Jag ringer på fredag” och så vidare. Vad som ringde i öronen på folk, när man gick hem kan ha varit ”Lilla söta fröken Fräken”. För mig var det ”Hello Mary Lou” och ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”.

Musiken bärs fram av intressanta presentationer, där Peter Johansson och Sören Viklund turas om. Att inte ta sig själv på gravaste allvar lättar upp, som då Sören i ”Sånt är livet” fick Moniqa att börja skratta och givetvis så hängde publiken på. Man får inte roligare än man gör sig och kul verkar High Coast Ukulele ha, till glädje för publiken där musikerna Gösta Johansson och Stefan Lindeborg satt, samt jazzpianisten och kvällens ljudtekniker Anders Bergquist.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan