Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
KD: När höjs milersättningen för privata bilar i hemtjänsten?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Allt motorbränsle har under det senaste året blivit dyrare. Om man kör bil en lång sträcka och begär milersättning, vare sig det gäller till arbete eller ideella sammankomster, har det märkts eftersom skattefri ersättning fortfarande är 18,50 kronor per mil. För många blir det inte full ersättning för bilkostnaden om man räknar in service, försäkring och andra kostnader som är nödvändiga för den som kör bil.

Annons

Annons

Bild: Magnus Lundquist

Många av oss kör bil, inte bara för nödvändiga transporter utan även för annat. Men för hemtjänstpersonalen är det annorlunda. Hemtjänsten använder i de flesta fall kommunens bilar. Men ibland är dessa fullbokade. Arbetet måste ändå utföras och då används den privata bilen.

Så länge bränslepriset var lågt accepterades det av de flesta. Men idag slår det fel. Uppdrag med kommunens bil kostar inget för föraren, men användning av den privata bilen i tjänsten blir i praktiken ett avdrag på lönen. Så var det inte tänkt. När kommer kommunen höja bilersättningen så att de som kör bil i tjänsten får full kostnadstäckning?

Per Sundin, kristdemokrat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan