Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Jan-Erik Persson – en fantastisk ideell person

Det finns många människor i vår omgivning som gör bra saker för andra. Låt mig berätta om Jan-Erik som i mitt tycker är en som i det tysta verkligen gör bra saker för andra.

Detta är en läsartext.

Jan-Erik berättade för mig att när pandemin slog till så började han fundera på hur de gamla hade det på alla äldreboenden runt om i vår kommun. De var ju helt instängda, kunde inte ta mot besök och delta i några aktiviteter. Kan jag göra något?

Radarparet Sara och Jan-Erik.

Efter ett tags funderande så ringde han till Sara Karlsson, en av Örnsköldsviks fina musiker som glatt många genom åren. Frågan var, Sara kan vi inte göra något för alla på äldreboende, ordna en trevlig musikstund med tillhörande fika till exempel?

Sara var med på noterna och det blev början till en lång turné som fortfarande pågår.

Annons

Jan-Erik startade jobbet att skaffa sponsorer som skulle bekosta underhållningen och kaffe och fikabröd. Otaliga samtal och besök har det blivit till olika sponsorer som har varit företag i olika branscher, bland annat de flesta matbutiker i Örnsköldsvik, Själevad, Bjästa, Husum och Bredbyn samt ett stort antal andra företag i olika branscher har ställt upp. Totalt har hittills ett trettiotal företag välvilligt sponsrat projektet.

Annons

Besök på Söränget.

Under pandemitiden fram tills nu har inte mindre än 29 äldreboenden fått besök och där det bjudits på fin underhållning och ett gott fika. Det är planerat för ytterligare 6 underhållningar på äldreboenden innan året är slut.

Belöningen för Jan-Erik har varit att få uppleva de gamlas glädje för dessa musikstunder.

Jan-Erik är också imponerad över att så många företag ställt upp och sponsrat. Men genomgående har företagen ansett att detta är en hjärtesak.

Äldreboendet i Bjästa.

Det är också glädjande att se hur väl samarbetet fungerar mellan Sara Karlsson och Jan-Erik.

Jan-Erik du är ett föredöme för hur man ska vara om man vill hjälpa andra. Jag som en representant för PRO Kultur och många andra tycker du är en kämpe och jag hoppas du inte tröttnar utan att du fortsätter att glädja de som finns på äldreboenden. Du är en hjälte.

PG Forslund

Besök på Rönnen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan