Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
HjärtLung frossade i kakor och musik på Församlingshemmet

Den lokala HjärtLung föreningen i Örnsköldsvik bjöd på lördagseftermiddagen den 29 oktober på Sven-Rogers glada musik till ett dignande fikabord med massor av hembakta läckerheter, vilket drog 103 personer till Örnsköldsviks Församlingshem.

Detta är en läsartext.

Då kakfrossan var över samlades HjärtLungs folk och Sven-Rogers på scen för att tacka varandra för en lyckad fest, där överskottet tillfaller forskningen i Umeå. Foto: Kjell Larsson

Annons

Övergripande för Hjärtlungföreningen i Örnsköldsvik, är att alla jobbar ideellt och att man jobbar för att stödja forskningen inom områdena Hjärta och Lungor. Det överskott som uppkommer vid fester, som i detta fall kakfrossan, kommer oavkortat överlämnas till forskningen i Umeå, som nyss vid Hjärtdagen fick 200 000 kronor.

Ordförande Sonia Seidevall hälsade publik och Sven-Rogers välkomna till årets kakfrossa, innan hon pålyste en tyst minut för HjärtLungs allt i allo Jeanette Norgren, som avlidet i en ålder av 88 år. Därefter lämnade Sonia över ord och ton till Sven-Rogers.

Ett vinnande koncept för HjärtLung är att en gång per år bjuda på en kakfrossa till levande musik. Foto Kjell Larsson

Annons

En glad och något spänd Kjell Scherman tackade för förtroendet, som Sven-Rogers fått och sa sedan att de skulle hålla på i ungefär en halvtimme, innan man skulle få ta för sig av de framdukade godsakerna, så det var bara att ge sig till tåls. Efter fikat skulle man komma tillbaka med mer musik, innan festsamordnaren Tage Söderlind skulle hålla lottdragning på inträdesbiljetten.

Annons

Publiken blev säkert danssugen till Sven-Rogers svängiga, taktfasta musik, hämtat huvudsakligen från Lasse Stefanz, Donnez och Streaplers repertoarer. Allt kryddat med Sven-Ingvars mest populära svensktoppslåtar från 60-talet, som spelades instrumentalt av Ulf Edman. Publiken sjöng spontant gladeligen med i ”Min gitarr”, ”Kristina från Vilhelmina”, ”Säg inte nej” och ”Börja om från början”.

Den genommusikaliske gitarristen Ulf Edman använder sin gitarr i Sven-Ingvars ”Min gitarr”. Innan han började spela med Sven-Rogers var han basist åt Margot Ögren. Foto: Kjell Larsson

Variation är viktig, så på kakfrossan blev det även Carina Jaarneks ”Du är det bästa för mig” och Donnez ”Ensamma steg”, vilka Sven-Rogers ofta spelar som kvällens sista dans, när de är ute. Sven-Rogers sjunger enbart på svenska och prioriterar texter med ett innehåll. Då duger enbart svenskan.

Den 16 november blir det Koldagen. med en föreläsare från Umeå samt lokal underhållning. Gratis inträde utlovades. Man behöver inte vara medlem, utan alla hälsas välkomna blev HjärtLungs avslutningsord.

Den lyckade kakfrossan avslutades med att HjärtLungs ansvariga gick upp på scen för att ta farväl och tacka Sven-Rogers för underbar musik.

Kjell Larsson

Mitt i folkhavet fick jag syn på stockholmaren och trubaduren Stefan Lindeborg i zebrarandig tröja. Foto: Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan