Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Själevads födelsedagsfest

Årets födelsedagsfest för 80- och 90-åringar med respektive hölls den 25 oktober i Församlingshemmet i Själevad.

Detta är en läsartext.

Debora Forsman hälsade alla välkommen med en drink, när de kom. När de cirka 70 förväntansfulla gästerna hade bänkat sig, hälsade ordförande Nils-Erik Forsman välkommen och önskade att de skulle trivas och få ett fint minne av dagen. Att vara i den åldern idag, är bara en siffra och de såg ut som att gästerna var i 50- och 60-årsåldern.

Nils-Erik Forsman hälsade välkommen.

Debora läste en hyllningsdikt som Margit Olsson hade skrivit, om hur det var att bli gammal, men att ändå kunna ta vara på dagarna, trots åldern. Sedan tog Bengt Ögren på sig dragspelet och spelade många fina låtar för oss. Han började med Lycke Liten och sedan blev det både vals och tango. Man såg att det spritte i bena på många av gästerna.

Annons

Annons

Debora Forsman hälsade gästerna välkommen med en drink.

Det blev så dags för mat och det serverades stek med grönsaker, sås, gelé och potatis som smakade utsökt. När alla var belåtet mätta, fick vi underhållning av Sune Hörnström. Han levererade många härliga historier på mål och även hur det kan bli, när man blir gammal. Han berättade att det kom två ”poliser” och ville hjälpa honom att betala räkningar med BankID. Han fick då en idé om hur han skulle visa att han förstod att de var inga riktiga poliser. Han sa att ”jag ska gå in i kammaren och hämta BankID”. Han tog en mattpiskare och gick in och ”bankade” ner ”poliserna”. Det blev många skratt för hans historier.

Sune Hörnström underhåll med historier.

Efter kaffe med efterrätt, spelade Bengt flera låtar och även berättade en del historier. Att få träffas och umgås är viktigt, speciellt för de som sitter ensamma hemma. Det blev ett härligt sorl runt borden och många hade inte setts på länge.

Kurt-Göran Öberg tog så ordet och tackade för det härliga firandet och hurrade för Själevads PRO som gör så mycket för medlemmarna. Han läste en egen dikt om vad skogen ger oss, hur man kan uppleva den med olika sinnen och ljud. Han slutade med orden;

Annons

Annons

”Skogens sammetslena sus, tystnad renoverar,

stämmer själens orgel, i naturens kyrka”.

Den innehöll mycket tänkvärda ord.

Bengt Ögren underhåller med musik och historier.

Tiden går fort när man har trevligt, men den har en ände. Nils-Erik tackade alla och även kökspersonalen som hade servat oss och önskade alla allt gott, tills vi ses igen.

Eleonore Nordin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan