Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Musikcafé i Povels anda

Det blev en helkväll på musikcaféet i onsdags där större delen var i Povel Ramels anda i både kör- och allsång eftersom det firas hans 100 års minne i år, när Mixturen med deras körledare Marianne Skoglund bjöd in till stor tårtbuffé i Nätra församlingsgård.

Detta är en läsartext.

Mixturen under ledning av Marianne Skoglund i låten Sång till friheten. Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Det var några år sedan Mixturen som tradition hade sitt musikcafé med egna bakverk på grund av pandemin när Marianne Skoglund greppade mikrofonen och hälsade alla varmt välkomna till kvällens begivenheter.

Mixturen inledde med Visa från Älvdalen, Si god afton och god kväll och Vad är det enda innan de tog itu med Povel Ramels kända låtar Alla har vi varit små, Följ mig bortåt vägen, Underbart är kort där vissa körarrangemang var 6-stämmiga. Där stämmorna klingade fint tillsammans i denna stora kraftfulla kör. Allsångerna helt i Povels anda var fyllda med spirituella klurigheter och sann humor och som gav upphov till muntra skratt och som varvades mellan körsångerna.

Annons

Annons

Här dukas nu kvällens höjdpunkt med alla fantastiska tårtor och bakverk som gick med strykande åtgång. Foto: Ingegerd Grimell

När turen kom till Mixturens tenorer och basar i låten Pappa jag kan inte få upp min kokosnöt dukade de kvinnliga körmedlemmarna upp till långbord med tårtor, smörgåstårtor, pajer och bakelser i de mest fantastiska skapelser och smaker. Alla i kören hade bakat och allt smakade bara helt så fantastiskt.

Ett lotteri där körmedlemmarna hade skänkt gåvorna avslutade kvällen där kören allra sist sjöng Jonas Gardells Aldrig ska jag sluta älska dig.

Kvällens behållning gick till Världens barn och Filippus insamling till Ukrainas folk.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan