Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Höstmöte och nya medlemmar hos PRO Ö-vik

PRO Ö-viks höstmöte den 26 oktober samlade ett 80-tal medlemmar i Pingstkyrkans festvåning där ordförande Lage Dahlquist började med att hälsa alla välkomna och tyckte det var mycket trevligt att se alla nya medlemmar som fanns på plats.

Detta är en läsartext.

Allan och Larzarna stod för fin underhållning. Foto: Elsy Sjöberg

Annons

Elsy Sjöberg, PRO-Ö-viks kassör, tog sedan vid och presenterade budget och verksamhetsplan för år 2023 som sedan godkändes av medlemmarna.

Därefter höll Lars Dahlqvist, som är föreningens studieorganisatör, en marknadsundersökning bland medlemmarna. Lars menade att föreningens styrelse ska visa vägen framåt för medlemmarna.

Vi fick en hel massa frågor som Lars presenterade på bildskärm, frågor med handuppräckning. Hur många hade varit med i föreningen mer än 10 år, mindre än 5 år, nya medlemmar som var där för första gången, vilka hade en läsplatta, dator, Facebook, vilka läste sociala medier, hur många vill fara på resor och en hel del annat för att få fram ett procenttal hur det ser ut bland medlemmarna.

Annons

Annons

Lars Dahlqvist med marknadsundersökning bland medlemmarna. Foto: Benka Forsberg

Lars pratade också om att bilda intressegrupper där man kunde komma med ideér som resor, matkvällar, intressegrupp som tog hand om ensamma pensionärer med mera. Lars tyckte också att det skulle vara bra med mera samarbete mellan kommunens alla 16 PRO-föreningar.

Efter denna marknadsundersökning blev det dags för den populära trion Allan och Larzarna att äntra scenen. De började med att bjuda på ”Domsjövisan” (Olle Norell) som handlar om att en Domsjöbo är bäst, och att Domsjö blir större och större, en mycket rolig visa som gav stora applåder.

Allan och Larzarna fortsatte med ”För att jag älskar dig” (Mikael Wiehe) innan köksgruppen serverade en god macka, go kaka och kaffe.

Lage Dahlquist berättade om en del resor som kommer framöver innan Allan och Larzarna fortsatte med musicerandet. Vi fick höra låtar som ”Ray Coder” (Lasse Tenander) ”En säng av rosor” (Darin) ”Som en duva” (Mikael Wiehe) ”Blowing in the wind” (Bob Dylan) med mera. En mycket samspelt trio är Allan och Larzarna som fick varma applåder för sitt uppträdande.

Snart hade två timmar runnit iväg när vice ordförande Anitha Olsson tackade alla som kommit, Allan och Larzarna och köksgruppen och hälsade välkommen till julfesten den 7 december.

Benka Forsberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan