Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Nu snackar alla höjda priser och energi – så bevakar ÖA frågorna

Text

För snart precis ett år sen började jag, nyhetschef Linn och reporter Hasse prata om det ekonomiska läget. Vi kraxade ”Nu blir det sämre”, och siade om att ökade utgifter skulle bli en stor snackis framåt bland er läsare. El- och bränslepriserna hade börjat stiga och vi spånade kring vilken journalistik vi skulle göra i ämnet. Den 15 oktober 2021 föddes vår artikelserie ”Höjda priser för hushållen” och vi började så smått med att rapportera om bland annat böndernas försämrade läge och handfasta tips för att pressa ner elräkningen.

Bild: TT, Izabelle Nordfjell

Annons

Annons

Så här ett år senare är det bara att konstatera att vår magkänsla hade rätt. Ett krig rasar i Europa och ekonomin har blivit sämre, och lite till. Höjda priser på el, bränsle och livsmedel är mer än en snackis – det är en bister verklighet. Räntorna stiger och snart kan även hyrorna bli högre.

Både pandemin och den ekonomiska krisen verkar ha fått många att stanna upp och fundera över sin vardag. Behöver vi två bilar? Kan vi minska vår energiförbrukning? Hur äter vi billigare, och nyttigare?

Vi på ÖA ser detta i vad som läses på vår sajt – ni Ö-viksbor slukar allt vi skriver om ekonomi och konsument. Även miljö och energi hamnar högt i topplistan över mest lästa ämnen. Många ville till exempel ta del av listan över billigaste och dyraste matkassen i Ö-vik, och läsa om den långa väntetiden på braskaminer just nu. Även bostadsrättsföreningen som är vinnaren i elkrisen intresserade många – för att ta några nyskrivna exempel.

Annons

Med start i dag publicerar ÖA en direktrapportering från TT på temat ekonomi. Här kan du dagligen få det allra senaste nyheterna kring den ekonomiska utvecklingen, både i Sverige och världen. Just nu kan du läsa om lägre dieselpriser och att höjda hyror väntas slå hårt mot handeln.

Annons

Men vi fortsätter så klart att rapportera även lokalt om ekonomi, konsument och energi. Här behöver vi din hjälp – har du drabbats särskilt av den senaste tidens höjda priser? Eller har du bra tips på hur du lyckats spara pengar – och energi? Mejla mig!

Här kan du följa ÖA:s artikelserier på temat:

Höjda priser för hushållen – så påverkas Ö-viksborna av den försämrade ekonomin.
Ett grönare Örnsköldsvik – här hittar du lokala nyheter och insändare om miljö och energi.

Elbilar i Ö-vik – intresset för att skaffa och köra elbil har ökat enormt i Ö-vik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan