Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Känd radioprofil besökte PRO Örnsköldsvik

Den 28 september hade PRO Ö-vik medlemsmöte i Pingstkyrkans festsal med ett 70-tal medlemmar.

Detta är en läsartext.

Intressanta berättelser av Christer Jonasson. Foto: Elsy Sjöberg

Annons

Ordförande Lage Dahlquist hälsade välkommen varefter Lars Dahlqvist tog upp aktuella frågor.

Denna gång belyste han det jobbiga när man vill konsultera en läkare. Har man två olika problem får man två besökstider. I hans fall gällde det en höft som han bytte för flera år sedan och som han nu fått ont i samt tinnitus. När det gäller höften måste han först till vårdcentralen som skickade honom på röntgen, tillbaka till vårdcentralen för utlåtande och därefter remiss till ortopeden som han menade var de enda som kunde hjälpa honom. Alltså fyra besök i stället för direkt till ortopeden.

Annons

Lars sa också att KPR inte är den remissinstans de ska vara, vi får endast veta vad kommunen redan bestämt.

Därefter blev det kaffe med smörgås och kaka. Christer Jonasson tog sedan över mikrofonen och berättade historier från sin tid på Sveriges Radio. Han talade om hur tillfälligheter styr våra liv, som till exempel att han träffade sin fru i en hiss.

Annons

Elvis Presley hade en tvillingbror som dog, hur hade det blivit om i stället Elvis dött, Evert Taube blev dödförklarad vid födseln men en läkare upptäckte att han rörde på fingrarna och fick liv i honom, Hitler blev skadad i första världskriget, hur hade världen blivit om han förolyckats?

Han spelade upp flera exempel på referat från radion som var roliga. Lasse Granqvist skulle läsa dagens dubbel och blev så full i skratt att han knappt kunde prata.

Han spelade även upp ett referat när Leksand vann 7:e och avgörande matchen mot MoDo 2016. En gång när Christer refererade en match sa han att de "tröck på". Då hade SR ringt och undrat vad det betydde.

Ett rörande refererat var när Tommy Sandlin blev intervjuad strax efter hans fars död och man hörde hur otroligt rörd han var. Många ansåg ju honom som en väldigt tuff person.

Han berättade också att när han blev inkallad hade han ingen lust att göra lumpen men det slutade med att han fick bli sjukvårdare. För att lära sig någonting fick han praktisera på Hudiksvalls sjukhus. Det första han fick göra var att hålla i huvudet på en ung kvinna som hade ramlat och fått en blödning i huvudet medans läkaren borrade ett hål för att lätta på trycket. Många år senare träffade han en granne till en av denna kvinnas barn.

Det var intressant att höra allt Christer upplevt under sina år på radion.

Lage tackade sedan alla som kommit och hälsade välkommen till nästa medlemsmöte den 26 oktober.

Elsy Sjöberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan