Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Aftonmusik med Chris O’Berg och Lina Sundqvist

När två så musikaliska musiker som Chris O’Berg och Lina Sundqvist bjuder på en timmes aftonmusik kan det inte bli annat än varierat och njutbart. Det blev det i Örnsköldsviks EFS kyrka den 28 september.

Detta är en läsartext.

Chris O’Berg är en pianovirtuos, som spelat piano i hela sitt liv. Han tog tidigt stort intryck av Charlie Norman och när han då gjorde om all musik, så att den gick i boogie woogie takt fick hans pianolärare nog och skickade hem honom. Christer Öberg, som han hette på den tiden fick något att tänka på och började spela vackra klassiska stycken i stället. Chris hade fått sig en läxa och spelar nu lika gärna klassisk musik som boogie woogie.

Chris O’Berg ackompanjerar Lina Sundqvist och bjuder dessutom på klassiska pärlor.

Under musikkvällen i EFS kyrkan så plockade Chris fram många episoder ur sitt musikaliska liv, vilket gav en nerv åt framförandena, där han förutom att ackompanjera Lina Sundqvist brände av Hard Paper Boogie och sedan ägnade sig åt klassiska stycken. Allt var vackert och visst fick vi höra Chris spela världens mest spelade pianostycke, Für Elise av Beethoven.

Annons

Annons

Vad som var mest njutbart under kvällen behöver inte rangordnas, utan det var helheten som berörde mest. Sopranen Lina Sundqvist har begåvats med en näktergals sångröst, som hon tog fram då hon sjöng ledmotiv ur musikaler. Mest tyngd lade Lina in i ”Du måste finnas” ur Kristina från Duvemåla.

Musikaftonens värd Stefan Nordström visade sig bevandrad i klassisk musik.

När Chris och Lina tagit sig igenom föreställningen blev de avtackade av prästen Stefan Nordström, som sammanfattade aftonen mycket pedagogiskt, innan han frågade efter om vi kunde få ett extra nummer, ifall publiken på drygt 40 personer gav dem en varm och kraftig applåd. Chris O’Berg och Lina Sundqvist blev fullständigt tagna på sängen och gapade som fågelholkar då de började konferera. Här visade sig Lina Sundqvist ha bäst sinnesnärvaro och slog upp Oändlig Nåd i psalmboken. Vilken fin avslutning det blev, med Chris O’Berg vid pianot och Lina Sundqvist som allsångsledare. Jag är ju mest van att höra Ronnie Sahlén sjunga ”Amazing Grace” i Elvis version, men den här gången blev den svenska versionen det perfekta slutet på musikaftonen.

Trubaduren Stefan Lindeborg och pianisten Chris O’Berg fick efteråt en hjärtlig pratstund.

Annons

Var vi får höra Chris O’Berg och Lina Sundqvist nästa gång är inte klart, för det är mycket som skall stämma in. Lina Sundqvist har sitt jobb som kantor att sköta och Chris O’Berg sin spelkalender att ta hänsyn till. Dessutom skall allt synkroniseras med arrangörerna. Ett är dock säkert, det kommer mera framöver med Chris O’Berg och Lina Sundqvist tillsammans, så håll ögon och öron öppna.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan