Annons

Annons

Annons

Trav

Läsartext
PRO Sport Ångermanlands travkväll

PRO Sport har besökt Björn Karlssons hästgård i Moliden med ett trettiotal glada medlemmar som fick en inblick i hur det är att träna hästar med inriktning att bli redo för travbanan och att tävla.

Detta är en läsartext.

Intresserade medlemmar. Foto: Pgf

Annons

Björn som är en synnerligen positiv kille berättade livfullt och målande om sin yrkesverksamhet och det enorma slit det är att vara tränare. Det är inget sju till fem-jobb och alla veckans sju dagar är likadana. Björn har för närvarande cirka 25 hästar i sin verksamhet som han bedriver tillsammans med hustru Ida.

Vi fick också stifta bekantskap med hästgårdens stora stjärna, nämligen Tangen-Haap, vilket säkert är en bekant häst för alla travintresserade.

Annons

Annons

Många frågor ställdes och alla svar gav en fin bild om verksamheten på hästgården.

Vi fortsatte till Solänget där vi fick njuta av en god måltid och en presentation av Solänget av banchefen Jens Berglund. Han gav oss chansen att gissa på en vinnare i ett lopp utan insats men med ett pris från Solänget. Olika bud gavs på vem, vinnare korades.

Livliga samtal om olika lopp och hur resultaten skulle bli pågick under kvällen och alla kände sig nöjda över en trevlig dag med PRO Sport.

Vi ser redan fram mot nästa aktivitet för oss sportintresserade i PRO.

Lennart Arnlund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan