Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Själevads trivselkafé i Mysstugan…

Det har blivit en efterlängtad tradition som hade sin höstpremiär i fredags.

Detta är en läsartext.

Jag berättar om PRO:s satsning för närboende kring Övikshems hyreshus i Myckling, med omnejd. Varje fredag ojämn vecka blir det träffar under hösten, meddelar värdarna Karin och Jan Svedberg tillsammans med Lena Åström. I Mysstugan äger träffarna rum där gemenskap och goda smörgåsar med mera förgyller vardagen för den årsrika grupp som besöker träffarna för att umgås några timmar i trevligt sällskap.

Annons

Annons

Här serveras trivselcaféts gäster mumsiga smörgåsar av Lena Åström. Foto: Kurt-Göran Öberg

Undertecknad var inbjuden som dagens gäst, där programmet bestod av en blandning av historier som motionerade skrattmusklerna och gåtor som gav huvudbry för de närvarande. Att blanda in lite allvar är också viktigt. Jag hittade i min kåseripärm denna sanna historien om jordklotets värsta rovdjur – MÄNNSIKAN!

Jag beskriver fisk fångad i Atlanten som efter diverse resor (fryses i omgångar, flygs och fileas i Kina, paketeras i Frankrike) reser klotet runt drygt 1 varv, vilket tar 80 dagar innan fiskpinnarna hamnar på våra tallrikar i Sverige. Allt detta i ett miljösargat läge för att jaga varje ettöring i vinstsyfte! Helt sjukt eller hur?

Samtalen surrar innan kaffestunden i lokalen som lockar till sig allt flera besökare. Foto: Kurt-Göran Öberg

Glädjen över att träffa bekanta och småprata är trots allt huvudsaken med denna trivselaktivitet som får oss att glömma vardagsbekymmer och elände. PRO hälsar dig välkommen till lokalen där möten och cirklar av diverse slag bedrivs av en livaktig förening. En växande förening som aktivt värvar nya medlemmar vilka redovisas vid varje månadsmöte i Själevads församlingshem under ledning av populäre ordföranden Nils-Erik Forman med styrelse…

Annons

Kurt-Göran Öberg

Ordföranden informerar om kommande aktiviteter i höst. Foto: Kurt-Göran Öberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan