Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Avskedspredikan i Elimförsamlingen

Pastor Robert Åkerlund avskedspredikade i Elimkyrkan i söndags.

Detta är en läsartext.

Robert kom med sin familj på 7 personer från Stora Mellösa och antog kallelsen som pastor och föreståndare för Elimförsamlingen 2005. Han har alltså tjänat församlingen i 17 år. Han har varit mycket omtyckt som förkunnare och själavårdare. Han ser varje människa, som någon uttryckt det.

Han har jämte sin pastorstjänst ett stort intresse för fåglar och rör sig ofta i skog och mark för att se på deras leverne.

I sin avskedspredikan utgick Robert från Jos. l:9 "Jag har befallt dig att vara frimodig och oförfärad. Så var nu inte förskräckt eller försagd. Ty Herren din Gud är med dig i allt vad du företar dig."

Annons

Annons

– Gud vill ingjuta mod och tro hos sin församling, sa Robert. Det är alltid Gud som initierar sitt folk till nya steg framåt.

De platser han utser där är han. Det finns alltid mer av liv och kärlek som Gud bjuder oss till, men det finns motstånd också. Spejarna som kom tillbaka till lägret såg att folken de skulle möta liknade jättar medan de själva liknade gräshoppor. Jeriko var stängt för Israels folk, men skulle öppnas med vandringar runt staden, genom att krossa krukor och höja segerrop.

Robert Åkerlund predikar.

– Var stark och frimodig, fick Josua höra Herren säga. Varifrån får vi styrka? Jo, från Ordet får vi kraften och Modet, betonade Robert. Ju närmare vi lever Jesus dess mer fördrivs rädslan, och vi får modet att inta det Gud berett för sitt folk, avslutade Robert sin predikan.

I gudstjänsten sjöng Bröderna, Inger Österlund och Stefan Wikman.

Här hade man också en förbönsstund för pastorn in i hans nya tjänst.

Förbönssstund för pastorn.

Annons

Robert har antagit en kallelse att tjäna i organisationen Open Doors som inspiratör. Organisationen arbetar världen över för att stötta människor som får lida för sin tros skull. De har konverterat från islamsk till kristen tro, från hinduism till kristen tro, från kommunism till kristen tro och får stöd med Bibel, undervisning och bön.

Familjen Åkerlund kommer att bo kvar på orten.

Vid kyrkkaffet var det många som riktade tacksamma ord till Robert med familj och önskade allt gott för fortsättningen. Gott också att höra när några av deras egna barn tackade sin duktige far.

Åke Nilsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan