Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Heastigen – en uppstart inför jakten

Söndag 14/8 var det återigen dags för den årliga uppstarten inför jaktsäsongen med en rundvandring i Bureåborgs vackra natur där Heastigen och Minihea arrangeras.

Detta är en läsartext.

Vacker vägvisning till anmälningen.

Annons

Solen var på sitt bästa humör och höll deltagarna varma. När dagen var slut och cirka 5000 skott avlossats mot olika djurfigurer stod Olle Danielsson med det högsta resultatet av alla 149 deltagare.

Heastigen har med åren blivit ett uppskattat arrangemang, något många ser som en utmärkt träning inför kommande jaktsäsong. Skjutningen genomförs med kulvapen i klass I eller II efter en cirka 5 kilometer lång slinga med 8 olika stationer. Stationerna är till stor del upplagda för att efterlikna realistiska situationer som kan uppstå under en vanlig jakt. Deltagarna får även skjuta i olika skjutställningar och olika stöd.

Annons

Annons

Stort fokus på miniheastationen. Det gäller att pricka ner de små metallfigurerna.

I väntan på att skjutning ska börja för deltagarna och efter att de kommit tillbaks fördrivs tiden på den vackra platsen runt ”Östmans lon” i Bureåborg. Där finns det utställare att handla av och en servering med thaimat, varmkorv och goda smörgåsar. Mellan tuggorna hinns det även med att berättas en och annan jakthistoria.

För ungdomar mellan 5-15 år anordnas det samtidigt en skjutning med kaliber .22lr. Ett uppskattat och efterlängtat inslag för många ungdomar vilket även visar sig på deltagarantalet 27 st. Skjutningen för ungdomarna sker med hjälp av instruktörer, på olika djurfigurer och fallmål.

Efter att alla skjutit klart och ätit sig mätta sker den obligatoriska prisutdelningen där hela prisbordet lottas ut på startkorten oavsett resultat.

Anders Broman

Station med roterande duvor som var luriga för en del.

Vid den vackra "Östmans lon" samlas alla och det diskuteras livligt om storoxn och vars det observerats björnar. Det var bara en vecka kvar till jaktstarten så det smiddes nog också en del planer på hur björnjakten skulle starta.

Annons

Annons

Till toppen av sidan