Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
För Allan och Larzarna är svenskan viktig

Allan Åberg, sångaren i trion Allan och Larzarna, fick mycket beröm efter spelningen på Kom In den 14 september för att han sjöng på svenska.

Detta är en läsartext.

Allan förklarade, att man med omsorg väljer material med innehållsrika svenska texter. Inledningen ”För att jag älskar dig”, som är Bob Dylans ”To make you feel my love” var poesi på högsta nivå och därefter följde en timmes musik enbart på svenska.

Allan Åberg och Lars Lundgren fick klara sig utan bassisten Lars Fahlander. Foto Kjell Larsson

Annons

Annons

Tyngdpunkten i programmet var ballader av FJK, Mikael Wiehe och bröderna Kenneth & Ted Gärdestad. Programmet byggdes upp av Allan Åbergs familjära mellansnack, där mycket var hämtat från hans egen vardag i Österbillsjö.

Trion var för dagen decimerad till en duo (Allan Åberg och Lars Lundgren), då bassisten Lars Fahlander (John Fahlanders son) hade förhinder. Nästa gång kommer den frånvarande Larzen styra upp det hela med sin kontrabas.

Allan Åberg är Allan och Larzarnas ledare och sångare. Foto Kjell Larsson

Timmen avslutades effektfullt med att Allan Åberg växlade mellan att deklamera och sjunga Piteåbon Ronny Erikssons melankoliska ”Det är hit man kommer då man kommer hem” till Lars Lundgrens gitarrspel. Allan antydde att det var Kom In som åsyftades, så det lär bli fler tillfällen på Kom In att få njuta av Allan och Larzarna

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan