Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Vilken bild av Modo Hockey vill vi förmedla?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter matchen mot Leksand är vi ett antal supporters som blivit otroligt besvikna, så besvikna att vissa till och med lämnade ståplats under pågående match. Anledningen var när Tifo stod och vrålade "Horunge", "Döda dom", "Vi hatar Leksand" och andra rent ut sagt hatiska ramsor. Några från stå försökte prata med klackledarna om detta men ramsorna fortsatte.

Bild: Robbin Norgren

Vi är många på stå som vill skrika ut vårt stöd för vårt älskade lag, även skrika "Ut med packet" vid utvisningar och andra psykningar typ "Leksand åker ur i år" men tyvärr förstörs detta stöd av en massa rent hat och ännu värre, de yngsta som står i klacken hänger frejdigt med i ramsorna och tycker att detta är normalt.

Annons

Annons

Vi på stå har försökt att göra något och vissa av oss tycker nu att Modos ledning behöver agera och styra upp situationen. Vi vinner matcher på att älska Modo, inte på att hata mot vår motståndare. Men fortsätter detta kommer ståplats att bli tommare och tommare. Vi vill se en förändring, vi vill ge en bild av att MoDoklacken är en av Sveriges bästa hejarklackar som verkligen stöttar sitt lag.

Vi älskar Modo och vill verkligen se till att vi har en stor chans att komma tillbaka till hockeyns högsta liga där vi hör hemma. Det gör vi med kärlek till laget, inte med hat mot motståndaren.

MoDo Hockey, röda-vita-gröna, framåt gör ett mål!

Trogen ståplatssupporter

SVAR DIREKT

Hej trogen ståplatssupporter och tack för din insändare!

Jag vill börja med att hålla med dig om att språkbruket från läktare i samband med idrott ibland kan vara på en nivå som inte är ok. Det gäller all arenaidrott, oavsett ståplats eller sittplats, inomhus eller utomhus.

Modo Hockey, supporterföreningen Lumberjacks samt Modo Tifo Support har sedan en tid tillbaka jobbat aktivt med vår ståplatskultur. Dialogen mellan oss som förening och supportergrupperna har kraftigt förbättrats och vi har idag ett väl fungerande samtal i olika frågeställningar, inte minst inkludering. Där ingår naturligtvis språkbruket som en av delarna där vi redan under förra säsongen hade en dialog om vad som är ok eller inte. I samband med att vi byggde ut ståplats med Kurva Carlabel fick Lumberjacks i uppdrag att ta fram en värdegrund för den klacksektion som kurvan innebär. Värdegrunden tydliggör hur supporterskapet ska vara på ståplats i allmänhet och Kurvan i synnerhet. Värdegrunden finns att läsa i sin helhet på Lumberjacks hemsida men jag vill ändå citera den del som handlar om gemenskap.

Annons

Annons

”Gemenskap – att komma till Kurva Carlabel ska innebära att man kommer hem. Oavsett vad vi tycker och tänker utanför arenan, så är vi alla lika inför klubben. Religion, ursprung, kön, sexuell läggning eller politiska åsikter spelar ingen roll. Det ska finnas en trygghet i att komma till kurvan, där vi umgås med likasinnade och hejar fram vårt Modo Hockey”

Vi kommer nu inför seriepremiären att ha ett uppstartsmöte med Lumberjacks och Modo Tifo Support där vi tillsammans diskuterar nuläget på ståplats, säkerhetsregler samt etiska frågor så som språkbruk. Vi kommer där att ta upp dialogen från förra året gällande precis de ord du nämner ha använts under träningsmatcherna.

Jag kan försäkra dig om att vi tillsammans med supportergrupperna jobbar aktivt med att göra supporterskapet mer tillgängligt för fler. Vi släpper nu också in ungdomar gratis på ståplats och vi vill att deras upplevelse och känsla för klubben ska bli livslångt. Då behöver vi precis som du säger, och som värdegrunden säger, ”Heja fram Modo Hockey” i positiv anda.

Tack för ditt engagemang!

Johan Widebro, Modo Hockey

Johan Widebro, vd för Modo Hockey.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan