Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
De får stipendium ur stiftelsen Rolf Carlesons Minnesfond

I våras kunde vi åter igen inbjuda de anställda till att söka stipendier. Berättigade att söka är dels anställda inom Örnsköldsviks sjukhus, där anställda inom opererande specialiteter har företräde, dels anställda inom företagshälsovård i kommunen. Stiftelsens ändamål är att via stipendier i Örnsköldsvik stimulera medicinsk fortbildning och forskning.

Detta är en läsartext.

På bilden ses från vänster: Mathias Sundberg, Marie Kronström, Maria Eriksson, Madelene Ferm, Anna Häggberg, Katarina Lonrenc, Mariell Renman, Lotta Forsberg Notschaele och Jeanette Öberg. Saknas på bilden gör: Ann-Charlotte Rödin, Åsa Gidlund och Karin Söderberg.

Annons

Den 9 september inbjöd vi stipendiaterna till en lunch på sjukhusets restaurang Höjdpunkten. Där kunde vi välkomna nio stipendiater och vi hade mycket trevliga samtal runt det stora bordet, trevligt dukat i grönt och med tända ljus.

Vid vårt årsmöte i juni hade vi utsett följande stipendiater:

Madelene Ferm, arbetsterapeut och Mathias Sundberg, fysioterapeut, ortopedavdelningen, fick stipendium för att delta på ortopediveckan i Malmö 30 augusti–2 september.

Ann-Charlotte Rödin och Mariell Renman, IVA-sjuksköterskor kommer för sitt stipendium att åka på intensivvårdskongress i Paris i oktober.

Åsa Gidlund och Karin Söderberg, operationssjuksköterskor, befann sig på Karolinska sjukhuset, Solna för att gå traumautbildning nivå 2, som de fick stipendium för och kunde därför inte närvara vid lunchen.

Annons

Annons

Maria Eriksson, sjuksköterska och Marie Kronström, undersköterska, öron-, näsa- och halskliniken, kommer för sitt stipendium att åka på ÖNH-dagarna i Stockholm den 22–25 november.

Jeanette Öberg och Lotta Forsberg Notschaele, undersköterskor på IVA, får stipendium för att göra ett studiebesök på ECMO-avdelningen på Karolinska sjukhuset, Stockholm.

Anna Häggberg, specialist kirurgi och Katarina Lorenc, överläkare kirurgi, får stipendium för att delta i ett internationellt möte som handlar om uppdaterad handläggning/behandling av ändtarmssjukdomar den 28 oktober i Oslo.

Det var i slutet av 1987 som de båda överläkarna vid kirurgkliniken KJ Janunger och Lars Parkman beslöt att bilda en stiftelse med namnet Rolf Carlesons Minnesfond till minne av förre klinikchefen vid kirurgkliniken, Rolf Carleson. Under åren 1962 - 1978 var han klinikchef och efter sin pensionering blev han företagsläkare hos MoDo. Doktor Carleson avled den 13 maj 1987.

Styrelsen har hela tiden bestått av tre kirurger/ortopeder, en företagsläkare och en representant för de tre donatorerna, som var MoDo, Hägglunds och Kempestiftelserna. Styrelsen har nu följande sammansättning:

Annons

Torgil Boström, ordförande/ortoped

Susanne Skovsted, ledamot/kirurg

Minna Mattsson, ledamot/ortoped

Tomas Hägerström, ledamot/företagsläkare

Carl Kempe, ledamot/representant för de tre donatorerna

Ingrid Schäder kassör/sekreterare

De 300 000 kronor, som var grundplåten till stiftelsens ekonomi, har vuxit och i dagsläget äger stiftelsen aktier till ett värde av cirka 4,5 miljoner kronor. Under den här tiden har vi delat ut drygt 1 miljon kronor i stipendier.

Ingrid Schäder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan