Annons

Annons

Annons

Annons

Ett grönare Örnsköldsvik

Insändare
Replik: Räkna enkelt och räkna rätt på dina bussturer

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik till Det ska löna sig (på många sätt) att åka buss (ÖA 13/9).

Ja, det är många som anser att det ska löna sig att åka kollektivt till och från jobbet och att även kunna åka buss på fritiden för samma peng.

Annons

Jag vet således inte var du bor, var du jobbar, om du reda köpt ett månadskort eller bara undersökt förutsättningarna för att åka buss med månadskort, men det underlättar om man har rätt uppgifter att räkna med.

Annons

Eftersom du, Josefin, räknar med ett reskassepris på 23 kr så antar jag att du då reser från en "förort" inom Ö-viks tätortsområdet in till centrum där jag antar att du jobbar. Det är därför orimligt att jämföra Din Turs månadskort som gäller för hela länet, 1550 kr, med ett reskassepris som gäller för en enkelresa inom tätorten, 23 kr.

Ett månadskort som kan jämföras med reskortets rabatterade pris för Ö-viks tätort är just ett månadskort för samma område och det är 782 kr. Det motsvarar 34 enkelresor och det är många gånger mindre än de 66 resor som du hänvisar till. Dessutom får du resa hur många gånger du vill på fritiden, till och med under arbetstid inom tätortsområdet om det skulle behövas, för dessa 782 kronorna som månadskortet för tätorten kostar.

Räkna enkelt och räkna rätt och var varmt välkommen att åka buss med oss.

Busschauffören

Bild: Jakob Sköld

Annons

Annons

Till toppen av sidan