Annons

Annons

Annons

Annons

Ett grönare Örnsköldsvik

Insändare
Ta tåget – en klassfråga?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Åter i länet och på Norrtåg mellan Sundsvall och kära Ö-vik.

Reflekterar över tacksamheten över tåget som färdmedel, de vackra vyerna utanför, servicen och utbudet i kiosken samt ”lyxiga” loungedelen i ena änden – unikt i Sverige. So far so good!

Minns plötsligt tillbaka på åren i Ö-vik då jag som exilskåning, van att ta tåget, svor över biljettpriset mellan Ångermanland och Medelpad. En exempelresa över dagen för att live se Giffarna-HIF för två 28-åringar skulle kosta omkring 800 kr tillsammans. (Det blev istället bilen den gången.)

Annons

Annons

En hög och orimlig siffra år 2015 kan tyckas men innan googling tar vid vad liknande resa kostar 2022 känner jag ändå mig förhoppningsfull att Norrtåg mognat och numer har en rimlig och korrekt prisbild för resenärer här uppe…

Nej. Enligt norrtag.se kostar det 938 kr att över dagen ta sig ToR för två vuxna 35-åringar. Inflation i all ära men låt mig inte hurra över på den summans storlek. Är den helt i sin ordning? Jag misstänker att Ö-viksbor snarare avskräcks av det priset och således inte väljer tåget utan istället Passaten.

Jag tar för givet att Norrtåg är professionella och experter på sitt område och kan förklara och försvara prisets storlek.

Martin Björklund

Bild: Jesper Ahlin Marceta, Mikael Engström

Annons

Annons

Till toppen av sidan