Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Lördagsmusiken på Thule drogs igång av Fyra Nyanser av Grått

Den 10 september spelade Fyra Nyanser av Grått på Thuleteatern i ett kulturprogram som drivs i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

Detta är en läsartext.

Fyra Nyanser av Grått. Från vänster Håkan Olsson elbas, Alf Granqvist nyckelharpa och tvåradigt durspel, riksspelemannen Karl-Johan Gidlund fiol och Kent-Åke Hörnlund gitarr. Foto Kjell Larsson

Annons

För 100 kronor kan vem som helst slinka in på Skolgatan 2 och lyssna på en timmes lördagsmusik, som närmast kommer att bli Åkes Rester 8 oktober klockan 13. Därefter kommer pianovirtuosen Chris O’Berg från Härnösand den 5 november och trubaduren Stefan Lindeborg från Norrtälje den 19 november.

Fyra Nyanser av Grått har tänkt till och väljer repertoar efter förväntad publik. På Thuleteatern blev det folkligt, glatt och lättsmält, uppblandat med informativa presentationer av Affe Granqvist och Karl-Johan Gidlund. Båda skriver egen musik och visst blev det ”Eljest” då man spelade en schottis skriven av Karl-Johan, där han lagt in en extra halv takt. Schottisen avslutades av Alf Granqvist med orden ”Det blev en körnstig låt av en körnstigen kär”. Det är sådant som lättar upp stämningen. Tusen tack till Fyra Nyanser av Grått, för att ni bjuder på er själva och inte rider på några höga hästar.

Annons

Annons

Karl-Johan Gidlund med en irländsk bouzouki, som han använde i Helgdagskväll i Timmerkojan. Foto Kjell Larsson

Jag håller mig till de visdomsord Gösta Johansson uttryckt i Drängkammarmusiken. Alla måste få finnas, för om bara de fåglar som sjunger vackrast får träda fram, då skulle det bli bra tyst i skogen.

Musik förenar och respekten för andra är jätteviktig. Med ödmjukhet kommer man långt och där ligger Fyra Nyanser av Grått bra till. Vill man lyssna på deras musik i lugn och ro, så finns en skiva att köpa av Karl-Johan Gidlund. Det går även bra att leta på Youtube, där ”Full snurr” verkligen sätter snurr på tillvaron.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan