Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Så följer du valet med ÖA – håll dig uppdaterad hela söndagen

Två dagar kvar till valdagen. ÖA bevakar så klart den spännande slutspurten och har laddat upp inför söndagen.

– Vi kommer träffa röstande Ö-viksbor och direktrapportera från partiernas valvakor, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

Text

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda, ser framemot valkvällen.

Bild: Lennye Osbeck, Izabelle Nordfjell

Annons

Valrörelsen går in på upploppet och på söndag kväll har vi förhoppningsvis ett svar, åtminstone en fingervisning, om hur Ö-viksborna vill att kommunen ska styras.

– Vi har sett ett stort intresse för valet bland våra läsare och både våra nyheter och reportage har varit mycket vällästa, säger chefredaktör Sandra Bygdén Shameh.

ÖA har bland annat besökt de fyra Bygdsam-områdena i kommunen och pratat politik i vardagen. I reportageserien ”Landsbygdsresan” har Ö-viksbor berättat om vikten av bra lokaltrafik, nära skolor och samhällsservice.

Annons

Annons

– Många har också läst våra porträtt på yngre politiker från varje parti. Det är spännande intervjuer om varför just de valt att engagera sig politiskt, säger Sandra Bygdén Shameh.

På valdagen kommer Örnsköldsviks Allehanda så klart åka ut till vallokaler och träffa Ö-viksbor som ska rösta. Senare på eftermiddagen drar ÖA igång en direktrapportering på allehanda.se där du löpande får senaste resultaten från riksdags-, region- och kommunvalet. Där kommer du också kunna ställa frågor om högt och lågt i politiken till ledarskribent Tomas Izaias Englund och få koll på vad politiker från Örnsköldsvik säger i sociala medier.

– Vi kommer så klart också vara på plats på de lokala partiernas valvakor, pejla stämningen och prata med politikerna, säger Sandra Bygdén Shameh.

Från midnatt och framåt väntas länsstyrelsen i Västernorrland ha preliminära valresultat från de tre olika valen.

Läs allt om valet 2022 i Örnsköldsvik här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan