Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
Replik: C känner sig hotade av ett växande Vänsterparti

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I repliken av Daniel Berglund, ordförande för Vänsterpartiet, så vill han framstå som företagarvänlig med EN punkt, han skriver att (V) har förslag på att förbättra servicen på handläggningstiderna för företagarna. Det förslaget skulle vara intressant att se - Vänsterpartiet aldrig motionerat om bättre service till företagen eller alls pratat om det i budgetdebatterna. I partiets valplattform för kommande mandatperiod finns inte ens ett eget avsnitt om näringslivet och i “80-punkts-programmet” finns det ingenting om hur näringslivet ska ges bättre förutsättningar eller någon slags ambitionsnivå för företagsklimatet i kommunen.

Annons

Annons

Anna-Britta Åkerlind (C) svarar på Daniel Berglund (V):s replik.

Bild: Izabelle Nordfjell, Johanna Dyrén

Jag tror inte att Vänsterpartiet förstår vilka politiska signaler de sänder ut med att konsekvent säga nej: nej till bostäder på Varvsberget; nej till att bygga på höjden, nej till att utveckla stadens närhet till vatten. Att säga nej och inte ge entreprenörerna förutsättningar för att få ekonomi i sina projekt bidrar inte till fler företagsetableringar i Örnsköldsvik.

Kom tillbaka när Vänsterpartiet har nån sorts ambition kring att förbättra företagens möjligheter att växa och utvecklas i Örnsköldsvik. Centerpartiet och ÖrnsköldsviksAlliansen är totalt ohotade kring att ha konstruktiva förslag för företagens och Örnsköldsviks bästa.

Anna-Britta Åkerlind (C)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan