Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet 2022 i Västernorrland

Insändare
Tydliga prioriteringar för hälso- och sjukvården från S

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det har funnit många insändare från många politiska partier som behövt många ord för att beskriva vad de vill. Vi gör det lite enklare. När vården i Örnsköldsvik ska utvecklas vidare har vi fyra tydliga prioriteringar:

Glenn Nordlund, Socialdemokraterna, Region Västernorrland

Bild: Robbin Norgren

Annons

Annons

* Sjukhuset i Örnsköldsvik ska utvecklas med bland annat ny operationsavdelning, ett nytt vårdhotell för fler elektiva operationer, välbemannade vårdavdelningar och fler läkare under utbildning.

* Hälso- och vårdcentralerna ska få mer resurser, 100 miljoner kronor över hela länet kommande fyra år, för att kunna ta emot fler patienter snabbare och erbjuda en sammanhållen vård utifrån dina behov. Vi bygger dessutom en ny hälsocentral i Själevad.

* Satsningarna på personalen ska fortsätta: det ska löna sig att jobba kvar och det ska finnas fler möjligheter till fortbildning och specialiserade tjänster inom fler yrkesgrupper, med fler undersköterskor och med förbättrad dialog med de fackliga organisationerna. Vårt mål är tvåhundra fler undersköterskor och redan har ca femtio anställts.

* När vården fortsätter utvecklas ska vi göra det tillsammans med patientföreningarna. Vi har redan gjort handslag med Träpatronerna och ILCO Västernorrland för att utveckla mobila team och förbättra bemötandet vid hälsocentralerna, vi ser fram mot att fortsätta utveckla samverkan med fler patientföreningar och även civila samhället i övrigt.

Vi vet att Västernorrland kan bättre och vi gör det tillsammans!

Glenn Nordlund, Socialdemokraterna Region Västernorrland

Annons

Annons

Till toppen av sidan