Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Pär-Åke Stockberg tog andan ur publiken

PRO Kulturs ordförande Nina Moberg slog huvudet på spiken då hon utbrast ”Gösses vad den pojken kan”, efter att Pär-Åke Stockberg avslutat trivselträffen den 6 september i Gullängets kyrka på saxofon med My Way, som tog andan ur publiken på drygt 90 personer i den fullsatta kyrkan.

Detta är en läsartext.

Blåsaren Pär-Åke Stockberg trakterar saxofonen till fulländning.

Annons

I ett fullmatat program på en timme så använde Pär-Åke Stockberg saxofonen flitigt och publiken var med från första stund. Som sagt en mäktig avslutning, men oj så finstämt inledningen med ”Amazing Grace” blev. Fart och fläkt blev det i Pär-Åkes jazzlåtar. Värst svängde det med ”Down by the riverside” i ett medley där ”When the saints go marching in” var instoppat. Roligast blev det med ett spontant medley på pianot, utan förinspelade bakgrunder, sammansatt med ”Misty”, ”All of me” och en påhittad ”Boogie Woogie”.

Annons

Annons

Snart dags för Nina Moberg (PRO) och Susanne Kallin (Svenska kyrkan) att öppna trivselträffen med underhållaren Pär-Åke Stockberg.

Pär-Åke har utvecklat sin sångröst och mycket njutbart fick vi höra ”Calle Schewens vals”, ”En hyllning till Ångermanland” och ”Det är hit man kommer när man kommer hem”.

Kan man få bättre betyg än Pär-Åke fick av publiken, som ville att han skulle få komma fler gånger till trivselträffarna i Gullängets kyrka? På stående fot utlovade Nina Moberg det.

Kjell Larsson

Pär-Åke Stockberg skapade närhet med publiken genom att röra sig fritt där framme.

Pär-Åke Stockberg fick ta emot både applåder och lovord av PRO Kulturs ordförande Nina Moberg.

Annons

Annons

Till toppen av sidan