Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Lyckad kulinarisk träff

PRO Kultur hade samlat 21 glada pojkar till en så kallad pojkkväll på Ödbergska gården. Innehållet kanske var något annorlunda än vad man kunnat förvänta sig.

Detta är en läsartext.

Kocken Björn ”Pölsa” Melbin från Linnea & Peter gästade PRO Kulturs pojkkväll.

PG Forslund från PRO Kultur hälsade välkommen och överlät sedan ordet till kvällens huvudpersoner, Kocken Björn ”Pölsa” Melbin från Linnea & Peter och den välkände före detta krögaren Eire Lagerqvist som också är medlem i PRO Kultur.

Annons

Annons

Kvällens ämnen var, hur ska man göra en riktigt god gubbröra och vad kan man göra med olika örter som man plockar?

Förväntansfulla pojkar.

Det blev en afton där frågorna var många till huvudpersonerna. Det diskuterades mat och örter genomgående. Intresset var stort och deltagarna var frågvisa. Därefter fick vi avnjuta en alldeles superb gubbröra á la Björn, på nybakad kavring.

När det gäller gubbröra finns ingen bakomliggande historia om hur den kom till men spekulationerna var många. Det var många samtal och Björn och Eire delade med sig mycket av sitt kunnande, när det gäller mat. Man kunde utläsa att alla verkligen uppskattade vad de fick vetskap om. En synnerligen lyckad kväll. Tack Björn och Eire.

Pgf

Kvällens huvudperson, Björn Melbin.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan