Annons

Annons

Annons

Annons

Själevad-Haffsta

Läsartext
PRO Själevad ordnade vandring och sensommarfest

I soligt väder träffades ett antal medlemmar den 31 augusti för höstens första promenad upp på Bratthusberget i Haffsta.

Detta är en läsartext.

Grillkorven smakade utsökt efter klättringen. Foto: Eleonore Nordin

Annons

En promenad på cirka två kilometer med en rejäl stigning på slutet. Uppe på berget fanns en grilleld så det var bara att grilla och njuta. Berget ger en fin utsikt och man kan se Själevad kyrka i öster och Billsta i väster. Uppe på berget finns en gravplats från vikingatiden, som är ett kulturarv.

Dagen fortsatte sedan med en sensommarfest på Hembygdsgårdens Rundloge i Själevad. Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett hundratal medlemmar och Robin Hörnkvist välkommen. Han berättade historien om logen, den är 200 år gammal och kom till Hembygdsgården 1984 från Skulnäs. När man byggde upp den så lade de en slant under varje hörnstolpe för att hålla ”skrömta” borta. Det är många som vill ha bröllop här.

Annons

Annons

Sista stigningen upp på Bratthusberget. Foto: Eleonore Nordin

Han informerade om att gympan börjar den 12 september. Nästa medlemsmöte blir den 20 september och då underhåller Fyra nyanser av grått. Träffarna på Mysstugan i Själevad startar den 16 september och fortsätter varje ojämn vecka.

Robin underhöll oss och bjöd på en härlig blandning av sång och musik. Maten kom fram, som bestod av en mycket god kycklingsallad med bröd. Vid maten blev det ett härligt surrande runt borden, som visade att alla trivdes. Det var så dags för mer underhållning av Robin som tolkade många underhållare, innan vi fick kaffe och kaka. Under tiden fick vi lite klurigheter att lösa av Karin och Jan Svedberg

Robin Hörnkvist underhåller. Foto: Eleonore Nordin

Festen avslutades med att Robin underhöll oss igen och han tolkade Tommy Körbergs "Stad i ljus" och en låt från "Chess" där vi fick verkligen höra hans fantastiska röst.

Nils-Erik tackade alla som kommit och gjort festen till ett fint avslut på sommaren och vi gav kökspersonalen och Robin en rungande applåd.

Annons

Eleonore Nordin

Nils-Erik, till höger, tackade kökspersonalen och Robin Hörnkvist för deras insatser. Foto: Eleonore Nordin

Annons

Annons

Till toppen av sidan