Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet 2022 i Västernorrland

Insändare
Gratis buss, javisst! Men vilken buss?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på S: Gratis kollektivtrafik för unga och studenter under somrarna (31/8)

Det låter ju jättebra att ni vill erbjuda gymnasieelever och studenter att åka gratis med den regionala kollektivtrafiken under sommarmånaderna. Enligt er för att lättare kunna sommarjobba, ta sig till och från aktiviteter och för att resa. Jag bara undrar vilken kollektivtrafik de ska resa med?

Annons

Annons

Under sommaren går stadsbussarna i Örnsköldsvik bara fram till ca klockan 18 på vardagarna (jämfört med till kl 22 under resten av året). Exempelvis bussen till Domsjö, där är sista avgången från centrum klockan 17.45 under sommaren.

Bild: Per Eurenius

Om du då har eftermiddagspasset i en av butikerna i stan, jobbar skift inom vården eller har arbetstid till klockan 17 men måste jobba över en timme eller två, då får du vackert lösa hemresan på annat sätt. Jobbar du dessutom på en söndag är det helkört, då går det inte en enda buss på hela dagen.

Nä, de pengar ni tänker använda för att erbjuda ungdomar och studenter fria resor, lägg dem på fler bussavgångar istället så att vi som vill/måste åka kollektivt verkligen kan göra det.

Bussåkare i Övik

Annons

Annons

Till toppen av sidan