Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
C: När ett viktigt ärende på kommunfullmäktige bara försvinner...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På senaste kommunfullmäktige saknades det viktiga ärendet om arvodesregler för politiska uppdrag I Örnsköldsviks kommun under nästa mandatperiod. Självklart ska de ekonomiska förutsättningarna för de kommande politikerna vara kända när valet genomförs. Så blir det inte nu.

Kommunfullmäktige Örnsköldsvik.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Annons

Tidningen Örnsköldsvik Allehandas ledarskribent spekulerar att detta är för att Socialdemokraterna ska parera ett dåligt valresultat och kunna erbjuda Vänsterpartiet arvoderade uppdrag i utbyte mot lojalitet och samarbete. OM det ligger minsta sanning i den tanken känner vi stor oro för kommunens framtida utveckling.

Med mer inflytande från Vänsterpartiet så ser vi från Centerpartiet att kommunens långa nivå på rankingen av företagsklimatet riskerar att bli ännu sämre. Vänsterpartiet dök inte ens upp på den debatt som Företagarna bjudit in till under deras kampanjvecka på Hägglunds Arena. Det säger en del om hur ointresserat det partiet är att lyssna, diskutera och få insikt i vad som är viktigt för företagen.

Är det Vänsterpartiets negativa inställning till företagarna i kommunen som ska prägla Örnsköldsviks utveckling och attraktionskraft? Ska Örnsköldsvik riskera att gå miste om nya etableringar och att befintliga företag inte vill fortsätta utvecklas i Örnsköldsvik?

Vi i Centerpartiet vill tillsammans med våra samverkanspartier i ÖrnsköldsviksAlliansen (Moderaterna och Kristdemokraterna) göra en rad olika åtgärder för att förbättra näringslivsklimatet i Örnsköldsvik. Det har vi uttryckt i en gemensam valplattform så att väljarna vet vad som gäller efter valet. Det tror vi är ett bra sätt att skapa tilltro till politiken och de löften som ges inför valet. Vad Socialdemokraterna och Vänsterpartiet funderar på att samarbeta kring är skrivet i stjärnorna.

Anna-Britta Åkerlind och Andreas Jansson, toppkandidater för Centerpartiet till kommunfullmäktige i Örnsköldsvik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan