Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
Vad är C:s ståndpunkt om Sidensjöskolan?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Besökte ett offentligt möte med samtal mellan Anna-Britta Åkerlind (C) och Per Nylén (S) arrangerad på Sidensjö Bygdegård den 25 augusti. Jag tycker det var en bra kväll med bra klimat där vi som Sidensjöbor fick svar på en del frågor och fick ta del av de ledande politikernas tankegångar inför framtiden. Men i en viktig fråga önskar jag ett klargörande från Centern vad gäller upprustning/nybyggnad av Sidensjöskolan. Här var Socialdemokraterna väldigt tydliga med att de i investeringsbudgeten avsatt 65 miljoner under 2024-2026, vilket innebär stor upprustning och eventuell nybyggnad. Centerns företrädare Anna-Britta var mer svävande, både när det gäller tidsperiod och hur mycket som ska satsas.

Annons

Annons

Bild: Viktor Holmström

Centern skriver på sin hemsida: "Många av kommunens byskolor är rejält eftersatta gällande underhåll och renoveringar. Så ska det inte vara! Vi ser ett stort behov av upprustning och utveckling av skolors befintliga lokaler. Vi vill även att utvecklingen av skolornas utemiljöer och undervisning möjliggör för måltider av god kvalitet utomhus. På landsbygden finns närheten till undervisning och lek i naturens gröna miljöer, en aktivitet som främjar hälsa och inlärning".

Många vackra ord, där är vi överens och har samsyn, men vad innebär det för Sidensjöskolan? Är ovanstående bara tomma ord? Hoppas på svar före valdagen så att vi Sidensjöbor vet vad som gäller.

Vet att många i Sidensjö har jobbat under flera år på olika sätt för att stötta och förbättra miljön på vår skola.

Sidensjöbo

Annons

Annons

Till toppen av sidan