Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Trivsamt glatt och roligt med BEA och PRO Ö-vik

Det blev fullpackat i Pingstkyrkans festlokal när PRO Ö-vik hade sitt medlemsmöte den 31 augusti med underhållningsduon BEA (Benka Forsberg och Anders Olsson) som gäster.

Detta är en läsartext.

BEA som mexikanare i låten "Pizzericco"

Annons

Sedan alla sedvanligt fått ett glas cider i entrén hälsade Lage Dahlquist alla välkommen. Kerstin Nordström, ansvarig för friskvården i föreningen informerade om friluftsdagen som går av stapeln den 22 september på Skyttis.

Kerstin är också ansvarig för Qui gong och berättade att den startar upp i Församlingshemmet onsdagen den 7 september.

Lars Dahlqvist tog sedan vid och berättade bland annat om KPR (kommunala pensionsrådet) som numera drivs av Carolina Sondell. Lars menade att det tidigare har varit tabu att ta upp politiska frågor inom PRO men tyckte att vi pensionärer måste få vår röst hörd.

Intressepolitik rör våra intressen, bland annat äldreomsorgen som är viktig. Den 3 september bjuds vi in till stora torget i Ö-vik av PRO och SPF där det kommer att ställas många frågor till politikerna.

Annons

Annons

Lars berättade att vi är 16 PRO-föreningar med 4 000 medlemmar i vår kommun och hoppades att det skulle komma många pensionärer till denna dag för att få svar på frågor som vi har.

Efter Lars information var det då dags för BEA att äntra scenen. Det blev full fart direkt med stora applåder som följd när låtar som ”I wanna dance with you” (Jerry Williams), ”Dear one” och Roy Orbissons ”California Blue” spelades.

Det var glada miner bland publiken.

Benka fortsatte sedan med att gestalta två äldre gubbar från Bredbyn där den ene hade lånat hundra kronor som den andre aldrig fick igen. BEA fortsatte sedan med ”Livet det har varit gott mot mig” (Peter Grundström) och ”If I said you had a beutiful body” (Bellamy Brothers) och några limerickar innan det blev dags för fika. Den glada kökspersonalen serverade goda smörgåsar, kaffe och kaka.

Lage Dahlquist informerade om en hel del resor som är på gång framöver varefter Britt Thunberg som är ansvarig för vävstugan på Örnsköldsgatan 3 hälsade välkommen till de som var intresserade av vävning eller bara vill hälsa på.

Benka Forsberg i sångnumret "Maj Väj" som handlade om en olycka.

Annons

Rolf Grundström, ordförande för Röda Korset, söker efter volontärer som vill hjälpa till i deras behjärtansvärda arbete. BEA fortsatte sedan med egen skriven text ”Vi alla pensionärer” på melodin ”De sista ljuva åren" (Lasse Stefans) som handlade om allt vi pensionärer har tid att göra.

En hel del roliga historier och limerickar levererades också.

Anitha Olsson tackade BEA, köket och alla som hade kommit och hälsade på återseende den 28 september.

Elsy Sjöberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan