Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Glada Sven-Rogers tar nya tag

Sven-Rogers har blivit kult och omger sig med ett glatt gäng. Den som glad är gläder andra och sångaren Kjell Scherman sprider glädje omkring sig. Den 30 augusti bjöd han in folk till Bergsgatan på en timmes musik. Den timmen utökades till 90 minuter och alla satt kvar och applåderade vilt efter varje låt. När Sven-Rogers kommit till sista låten, så reste sig publiken upp och fortsatte applådera.

Detta är en läsartext.

Sven-Rogers har bra tryck i låtarna. Publiken gillar den tuffare stilen som Ulf Edman fört in. Foto: Christina Häggkvist.

Annons

Den magiska stämningen gick att ta på och det var inte bara under ”En magisk natt i Köpenhamn” den kom fram utan hela tiden. ”Gammal kärlek rostar aldrig” och Kjell Scherman har ett stadigt grepp om sin hängivna publik, som växer sig starkare för var dag, så nu tar han ”Nya tag” (Fernandoz). Kjell Scherman tar ständigt med Ola Wikströms hjälp in nya låtar, men viktigast allt var steget han tog, då han tog in gitarristen Ulf Edman.

Annons

Annons

Kjell Scherman sjunger om ”Ett steg för långt”, men i detta fall blev steget precis lagom. Sven-Rogers har fått en ny dimension med Ulf Edman och givetvis fick vi under kvällen höra många härliga gitarrlåtar från förr. Kanske svängde det mest om Lapp-Lisas Guldgrävarsång, som Sven-Ingvars gjorde om till ”Min gitarr”. Det blev heller inte något dåligt drag i ”Gitarrboogien”, som spelades i The Shadows version ”Shadoogie”.

Ulf Edman bjöd in sin moster Hillevi Olsson till Bergsgatan. Som barn besökte Ulf ofta morbror Gustavs i Österalnäs och lekte med sina kusiner. Foto: Christina Häggkvist.

Publiken verkar gilla de gamla låtarna från 60-talet och Kjell Scherman tänker fylla på med flera av Sven-Ingvars gamla slagdängor. Då blir det inte bara ”Kanske, kanske”, utan Kjell vill göra det grundligt så ”Börja om från början” lär snart dyka upp.

Det roligaste av allt har jag sparat till på slutet. Kjell Scherman har fått smak på att sjunga för sittande publik och fortsättning följer i höst på Husumgården och i Örnsköldsviks Församlingshem. Flera ur publiken ville att Sven-Rogers skulle komma till deras möten. Den mest långväga önskan kom från Sonia Wallsten i Skokloster, född i Västerhusänget. Blir det en spelning där nere, så åker Ulf och Kjell dit utan att blinka och spelar under tiden ”140 mil och Scanian ångar på”.

Annons

Kjell Larsson

Det glada gänget samlade på scen efter att spelningen var över. Från vänster Kjell Larsson, Ewa Carlström, Ulf Edman, Lisbeth Winter, Kjell Scherman, Karin Vinter, Karin Scherman. Foto: Christina Häggkvist.

Sven-Rogers trollband publiken, som uppgick till 43 personer. Foto: Christina Häggkvist.

Annons

Annons

Till toppen av sidan