Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Kultur åkte Ådalen 3

Ett femtiotal medlemmar från PRO kultur har genomfört en dagsresa där målet var att åka med Ådalen III, på Ångermanälven.

Detta är en läsartext.

Högakustenbron i sikte. Foto: pgf

Annons

Vi gick ombord på båten i Kramfors och det var en effektiv och smidig ombordstigning och vi var snabbt sittande vid våra bord och bara väntade på skärgårdsbuffén. Den gjorde oss inte besviken, det var många olika rätter och det smakade alldeles utmärkt gott.

Därefter var det dags för att ta del av den fina båtfärden från Kramfors och nerströms. Sandöbron var den första bron vi passerade. En bågbro från 1940-talet som en gång var världens längsta enspannsbro. Under byggnationen rasade bron och blev en av Sveriges största arbetsplatsolyckor där 18 människor omkom. Men den byggdes senare upp och den har vi alla förmodligen passerat många gånger.

Annons

Annons

Dags för ombordstigning. Foto: Pgf

Därefter var det nästa sevärdhet i sikte, nämligen Högakustenbron. Spännvidden mellan pylonerna är Europas tredje längsta på sina 1210 meter. En mäktig och uppskattad syn från vattnet.

Till sist gled vi in i den vackra Norafjärden där Lövviksbron välkomnade oss med en praktfull entré. Fantastiska vyer passerade vi och alla njöt av resan i det fina vädret.

Fyra timmar senare var vi tillbaka i Kramfors och där stod den trevlige chauffören Anders och väntade på oss. Alla deltagarna var eniga om att detta hade varit en synnerligen fin dag.

Pgf

Foto: Pgf

2 st Vivian njuter. Foto: Pgf

Annons

Annons

Till toppen av sidan