Annons

Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Politisk debatt om Sidensjös framtid

Sidensjö Bygdegårdsförening inbjöd till en samtalskväll den 25 augusti inför valet nu i september med rubriken Sidensjös framtid.

Detta är en läsartext.

En samlad bild på samtalsparterna denna kväll. Anna-Britta Åkerlind (Centerpartiet) Lennart Sundvall (moderator) och Per Nylén (Socialdemokraterna).

Annons

Kvällens moderator Lennart Sundvall hälsade ett 30-tal personer välkomna, och då speciellt till kommunstyrelsens ordförande Per Nylén, socialdemokraterna och kommunstyrelsens andre vice ordförande Anna-Britta Åkerlind centerpartiet, mellan vilket samtalet till största delen fördes. Stämningen var god, och som åhörare slapp vi käbblet och angrepp på varandra. Tänk om fler politiska samtal kunde föras på detta sätt.

Annons

Lennart lät dem inleda med en kort presentation om sig själva och partiernas viktigaste frågor.

Vid frågan vad de förknippar med de Sidensjö var de eniga: - människor de känner, - en vacker bygd, - en engagerad bygd gällande såväl förenings- och näringsliv och Kubbyran som i år var regnig.

Nu var det dags för konkreta Sidensjöfrågor och först ut var skolan. I dag har skolan och förskolan tillsammans nästan 140 barn i trånga och slitna lokaler. Båda var överens om att det behövs en större satsning på Sidensjöskolan. Anna-Britta var tyvärr mer svävande både när det gäller omfattning och när det kan ske. Per kunde berätta att Socialdemokraterna har prioriterat Sidensjöskolan i sin investeringsbudget och har avsatt 65 miljoner under åren 2024-2026. Vi Sidensjöbor ser fram emot en skola som uppfyller dagens krav.

Annons

Anna-Britta Åkerlind framför sin åsikt kring Sidensjöskolan och Per Nylén funderar hur han skall utveckla sina argument.

En annan mycket viktig fråga är hur tillskapar vi möjligheter för fler att bosätta sig i Sidensjö, Det gäller att obebodda hus kommer ut till försäljning, att det finns tomter att bygga på och målsättningen är också ett nytt hyreshus i Sidensjö. Enigheten var stor, frågan är bara hur det blir verklighet. Det krävs engagemang från oss Sidensjöbor och modiga tjänstemän och politiker hos kommunen och att vi för en konstruktiv dialog.

Äldreomsorgen och boende för äldre pratade vi bara kort om. Här har vi fördelen med ett nytt Vård och Omsorgsboende och ett Trygghetsboende som är inflyttningsklart nu i september.

Annons

Vindkraftsfrågan ventilerades, där vi kan konstatera att vi har över 50 Vindkraftverk i Sidensjö. Det ryktas att det finns intresse att bygga fler. Här var frågorna fler än svaren.

Avslutningsvis beskrev såväl Anna-Britta som Per varför de och deras partier/ allianser är bäst lämpade att leda Örnsköldsvik de närmsta fyra åren. Båda lagen är verkligen taggade.

Nu är det upp till oss Nolaskogsare att avgöra det den 11 september.

Olle Häggström

Annons

Annons

Till toppen av sidan