Annons

Annons

Annons

Skeppsmaln-Husum

Läsartext
Traktorträff i Högbyn med rekorddeltagande

Årets lyckade traktorträff i Högbyn och byarna runt omkring blir minnesvärd av minst två anledningar. Dels för att så många ville vara med och den obeskrivliga turen med vädret.

Detta är en läsartext.

Kaffepaus på Maja och Simon Sellgrens gård i Bygdom.

Annons

Någon timme innan samlingen upphörde regnet och åskan för att dra igång igen när prisutdelningen var avklarad. Hela 28 ekipage i varierande ålder och storlek var med i paraden till Bygdom som kantades av vinkande bybor. Hemma på Maja och Simon Sellgrens trivsamma gård tog vi kaffepaus och barnen fick tillfälle att bekanta sig med gårdens djur.

Äldsta traktorn i särklass var en AA Ford lastbil från 1929. Traktorn fanns i Täfteå och räddades i sista stund på soptippen när den hamnat i skrotinsamling. Då saknades trähytten som hittades under en rasad logebrygga vid kvarnen i Täfteå. Sedan följde en imponerande renovering av bröderna Sundqvist i Täfteå.

Annons

Annons

En stolt vinnare, Lars Lundberg som vann årets ekipage med sin BM Viktor T30 från 1960.

Träffen avslutades med sedvanlig prisutdelning för quiz och bästa ekipage. Segrade gjorde Lars Lundberg med sin Volvo BM T30 årsmodell 1960. Traktorn är i originalskick, och lacken är i original. Mycket kärlek från tidigare ägaren och varmgarageförvaring är nog hemligheten bakom traktorns fina skick. Till och med overallen som följde med vid traktorköpet när förste ägaren köpte den finns kvar. En stolt ägare rullade hemåt och funderade på hur han ska komma i overallen till nästa träff.

Dan Olsson

Teresia Sundquist, Christoffer Persson och dottern Holley kom med en AA Ford lastbil från 1929. Traktorn har trähytt och räddades av bröderna Sundqvist i Täfteå när den var nära att gå till skrotinsamling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan