Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
SPF Seniorerna i gång igen

En sommar går snabbt! Alltför snabbt tycker nog de flesta av oss! Förhoppningsvis har den fört med sig varma och lättsamma känslor och vi har kunnat umgås med nära och kära. Men nu ser vi framåt för det finns alltid något att glädjas åt, som idag till exempel.

Detta är en läsartext.

Samtal och aktivitet flödade bland de som samlats på Friluftscentralen.

Annons

Den 18 augusti var det dags för SPF Seniorerna Nolaskogs att återuppta sin verksamhet efter sommaruppehållet.

Det har blivit en tradition att vi samlas på Friluftscentralen i Själevad för att samtala och hälsa varandra välkomna till höstens aktiviteter. Till Greger Jakobssons välkomnande dragspelstoner samlades vi allt eftersom vid 11-tiden. Uppskattningsvis var vi ett 90-tal som hade slutit upp.

Annons

Efter att ordförande Leif Persson hälsat välkomna var det dags för lite fysiska aktiviteter i form av femkamp. Här fick vi sätta våra färdigheter på prov, allt ifrån luftgevärsskytte, pilkastning, boule, stövelkastning och boll i hink. Som alltid kunde man se en lite tydligare tävlingsinstinkt hos vissa medlemmar. Men alla kämpade efter sin förmåga och man kunde höra många roliga kommentarer och framförallt skratt.

Annons

Greger Jakobsson välkomnade oss med härlig dragspelsmusik

När väl tävlingarna var avslutade och vinnare var utsedda var det dags för korvgrillning. Dagen till ära sköttes den av Urban Broddeskog och Lars Wikström. Och alla lät väl smaka. Som avslutning hade Ulla och Gunbritt dukat upp kaffe och en god kaka.

När vi började känna oss nöjda med tävlingar och korvgrillningen tackade Leif Persson för visat intresse och informerade om några av höstens aktiviteter. Den 21 augusti är vi ett antal medlemmar som åker iväg på en guidad resa till Bornholm och Gotland. Den 5 september hälsas medlemmarna välkomna till höstens första månadsmöte i Pingstkyrkans festlokal klockan 13.00. Då gästas vi av vår representant i KPR, John-Erik Westman som informerar om samarbetet med kommunen. Därefter underhåller Robin Hörnquist med ett musikquiz.

Vädrets makter var med oss denna sensommardag och nöjda kunde vi återvända hem efter en aktiv dag.

Annons

Vi vill även påminna om att på Torget den 3 september kl. 10.30 samlas PRO och SPF Seniorerna (som är en del av KPR) till Pensionärernas valmöte. Samtliga partier är inbjudna. Pensionärerna i kommunen och utgör idag drygt 32 procent av väljarkåren. Besök oss gärna!

Monica Sjöblom

Annons

Annons

Till toppen av sidan