Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kultändarna tände i Banafjäl

Efter två års pandemiuppehåll var det i fredags åter dags för den populära surströmmingen i IOGT-NTO-lokalen i Banafjäl.

Detta är en läsartext.

Kultändarna från Nätra har inte bara ett roligt namn. Duon Göran Johnsson och Ola Wikström spelar också trivsam musik. Foto: Sven Lindblom

Annons

Kultändarna från Nätra, Göran Jonsson och Ola Wikström, spelade trivsam underhållningsmusik och ledde även allsången. Föreningens ordförande Lena Sjöström gjorde också allt och litet till för att alla skulle trivas. Och strömming fanns så att det räckte till alla trots den kris som råder inom området. Strömmingarna var mindre än vanligt men med potatis, tunnbröd och diverse tillbehör blev alla mätta och glada.

Annons

Annons

Kultändarnas repertoar består till stor de av gamla goa melodier som de flesta känner igen som till exempel Gamla Nordsjön, Lilla vackra Anna och Johan på snippen. Men besökarna fick även lyssna till en surströmmingsblues och en del andra låtar som Göran Jonsson skrivit. Under Kultändarnas ledning blev det också god fart på allsången. Flera av Sven Ingvars hits fanns på den repertoaren. Men även Sten & Stenleys Jag vill var din Margareta sjöngs för full hals.

Lotterna säljs givetvis i väldig fart med alla dessa vinster på bordet. Lena Sjöström och Asta Ihme såg till att framförallt råmjölken fanns på plats.

Lotteriet i Banafjäl är något utöver det vanliga. Vinstbordet är alltid välfyllt med stor tonvikt på närproducerade varor som medlemmar och andra intresserade skänkt. Och allra populärast är råmjölken som Lena Sjöström alltid har med sig. Lyckliga vinnare blev Barbro Olsson och undertecknad vilket innebär att det nu blir kalvdans både i Sörflärke och Bonäset.

Sven Lindblom

Annons

Annons

Till toppen av sidan